zaterdag 9 januari 2010

AV-Comparatives, januari 2010

Op AV-Comparatives vind je uitgebreide testen van antimalware-producten.
Het is al jaren mijn bron voor betrouwbare informatie voor reviews en persoonlijke productkeuze.
Er is nu een nieuwe dynamische test gepubliceerd waarbij men de producten beproefd heeft onder “levensechte” omstandigheden, dus niet in een laboratoriumopzet met meer dan een miljoen virus/malware-exemplaren. Simpel gezegd onder de omstandigheden van gewoon PC-gebruik.
Omdat de meeste besmettingen tegenwoordig plaatsvinden tijdens het surfen (70%) en gebruik van sociale netwerksites (20%) was dit ook de basis voor de test.
Bij deze eerste dynamische test op deze manier zijn zo’n 100 testcases gebruikt en in 2010 zal vaker en met meer cases dynamisch getest worden.
Nu zijn de winnaars:
1: Kaspersky Internet Suite 2010, gedeeld met Symantec Norton Internet Security 2010
2: Avira Premium Security Suite 9 en voor mij vanuit jarenlange ervaring met dit product nummer 1 als het gaat om bescherming tegen kwaadaardige sites tijdens het surfen!
3: Avast! Free 5.0 samen met Microsoft Security Essentials 1.0, beide gratis! Opvallend de goede score voor Microsoft (net als in de pro-actieve test van november 2009 en daar behaalde de betaalde versie van Avast overigens ook een Advanced+ score) Avast komt binnenkort met een suite die onder meer ook een firewall zal bevatten en van dit product lanceert men tevens weer een gratis versie voor thuisgebruik!
Lees voor meer informatie en uitslagen het rapport op AV-Comparatives: rechts onder Latest Reports , en daar vind je in het Summary Report 2009 ook het product van het jaar. Eerdere testuitslagen staan links in de sectie Comparatives / Reviews

Productinformatie op PC-rubriek de Monitor: (klik op afbeelding)
image avira
image Avast
Het artikel over Avast is op dit moment al meer dan 27000 keer gelezen op Scribd!

Geen opmerkingen: