donderdag 23 september 2010

Dynamische test antivirussoftware op AV-Comparatives: Avira Premium Security Suite een van de winnaars!

Bij de gebruikelijke testprocedure van antivirusproducten worden deze meestal losgelaten op een enorme statische verzameling malware. Maar een reëler beeld ontstaat als je het totale product, dus ook met url-blockers, anti-phishing, website- en gedragsanalyse, in een dynamische setting gaat testen.
En dat is precies wat AV-Comparatives elke maand doet.
Het levert een interessant plaatje op dat je samen met de traditionele testuitslagen prima kunt gebruiken om het beste product te kiezen.
In mijn laatste antimalware-review was dat voor mij G-Data, maar als ik de dynamische testresultaten erbij betrek hoort daar zeker weer Avira bij!
Avira presteert overigens sneller en dat merk je ook tijdens het surfen, de interface is wel Engelstalig. Binnenkort gaat de Duitse ontwikkelaar meer cloud-technologie in de Avira-producten inbouwen, dus dat belooft wat!

Hieronder de testresultaten in augustus. Eind dit jaar verschijnt het jaarrapport. Alle producten zijn getest met de standaardinstellingen. Het gele deel in het staafdiagram kan besmet of geblokkeerd betekenen, omdat een product dan een beslissing van de gebruiker gevraagd heeft! Lees het hele rapport  Whole Product Dynamic Test op AV-Comparatives.org (wordt telkens bijgewerkt)


1 opmerking:

Frans blogt zei

ik zag net dat Avira Premiun Securicity plotseling een tientje duurder is geworden!