maandag 10 januari 2011

Higlights consumer Electronic Show

Deze dagen was weer de Consumer Electronics Show in las Vegas. Wat zijn de toverwoorden voor 2011 op high-tech gebied

1) Tablets
Zonder enige twijfel de grootste doorbraak van 2011. Na het succes van de Ipad volgden al snel vele concurenten, zoals in een eerder artikel besproken. Halverwege dit jaar zal de markt reeds bestaan uit 80 verschillende merken tablet PCs. Een ander voorbeeld: Gigant Amazon verwacht nog in 2011 meer E-books te verkopen dan fysieke boeken. De prijs van de Tablets zal enorm gaan dalen en op den duur wellicht zelfs gratis worden. Dat is het "Senseo en de cups" ofwel het "HP en de inktcardridge" principe....niet aan het apparaat zelf, maar aan de toepassingen (E-books, Apps etc) zal verdiend gaan worden

2) Android
Android is een besturingssysteem voor de mobiele telefoon, de bekendste is van Google

3) Apps
Hiermee samenhangend de Apps. Toepasingen voor de Iphone-achtigen. Varierend van nuttige dingen tot hele lullige toepassingen. Honderden miljoenen Apps gingen vorig jaar over de digitale toonbank, en we staan nog maar aan de start

4) 3D
Door de te verwachten grote prijsdaling van de 3D schermen zou 2011 dan toch echt de doorbraak van 3D moeten worden, maar dat horen we al een paar jaar.

5) Games aansturen met bewegen
Aangestuurd door het succes van de Wii, presenteren Microsoft en Sony de nieuwste versies van Kinect en de Playstation Move. Ook op dit gebied zullen nog verrassende verbeteringen optreden. Games aansturen met je hersenen en ogen is de volgende stap.

Meer gedetaileerde informatie (in het Engels) over alle nieuwigheden van de grote merken tijdens CES 2011. Kortom: er zal weer behoorlijk wat veranderen in 2011, maar ja 1 jaar in de ICT-wereld staat dan ook gelijk aan 7 jaar in de niet ICT-wereld, zeggen ze.

Geen opmerkingen: