woensdag 24 augustus 2011

G Data lanceert nieuwe consumentenproducten

Beveiligingsspecialist introduceert BankSafe-technologie voor effectieve bescherming tegen banking trojans
Badhoevedorp, 23 augustus 2011 – persbericht

De nieuwe lijn consumentenproducten van G Data is beschikbaar.  De lijn omvat de producten G Data AntiVirus 2012, G Data InternetSecurity 2012, G Data TotalCare 2012, G Data NotebookSecurity 2012, G Data InternetSecurity voor Netbooks 2012 en het nieuwe G Data MobileSecurity. De laatste is gratis te downloaden voor alle G Data-klanten met geldig abonnement.

G Data’s 2012-generatie bevat, naast de vertrouwde technologieën die het merk zo’n goede reputatie geven, nu twee belangrijke nieuwe features. Ten eerste is er de IdleScan-functie, die werkt als een screensaver. Wanneer de gebruiker de pc enkele minuten niet gebruikt, begint G Data direct een scan van het systeem uit te voeren. Wanneer de gebruiker de muis beweegt, of een toets aanslaat, stopt de scan, maar onthoudt het systeem wel waar het gebleven is, zodat het bij de volgende pauze van de gebruiker vanaf dat punt verder kan gaan. Door deze functie is het nauwelijks meer nodig om geplande scans uit te voeren, die tijdens actief gebruik van de computer moeten plaatsvinden op de achtergrond en de gebruiker kunnen hinderen door het systeem te vertragen.
De tweede belangrijke nieuwe technologie is BankSafe. Deze technologie herkent het gedrag van Trojaanse paarden die het voorzien hebben op internetbankierders, met behulp van de zogenaamde Man In The Browser-attacks. Door de sterke vervorming (polymorfiteit) van deze soort malware, zijn deze trojanen niet altijd zichtbaar voor beveiligingssoftware. Hierdoor hebben deze de afgelopen weken dan ook veel problemen kunnen veroorzaken in België. “Omdat deze malware alle beveiligingsmaatregelen van online bankieren weet te omzeilen, door zich precies op het snijvlak van twee beveiligingslagen te bewegen, is het zeer gevaarlijk als deze banking trojans gewoon hun gang kunnen gaan. Wij hebben een technologie ontwikkeld die het gedrag van deze malware herkent en blokkeert, zodra deze actief wordt. Dat is echt uniek, en daarom hebben we er ook patent op aangevraagd,” vertelt Eddy Willems over BankSafe.
Nieuwe interface
De nieuwe generatie G Data-producten is uitgerust met een compleet vernieuwde gebruikersinterface. Alle relevante informatie over de huidige beveiligingsstatus, virushandtekeningen, backup-status en systeembe-lasting is in één blik te zien. Configuratie kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de Instellingen-module.
Nieuwe features in G Data 2012
•    IdleScan: automatische virusscan wanneer de gebruiker inactief is en het systeem niet wordt gebruikt;
•    Nieuwe on-execution monitor modus, waarbij bestanden alleen worden gecontroleerd op het moment dat ze worden geopend;
•    Cloud-Security en File-Cloud-Check, waarbij de checksum van bestanden worden vergeleken met die van bestanden in de online database, om te controleren of deze veilig zijn;
•    Grotere fingerprinting-database voor schone bestanden, die minder geheugen gebruikt;
•    Proactieve bescherming tegen banking trojans met BankSafe;
•    Verbeterde Outlook add-in om e-mails te controleren;
•    Opnieuw ontworpen G Data SecurityCenter geeft alle relevante informatie in één oogopslag weer;
•    Image-backup voor volledige systeem-backups en herstel (geïntegreerd in G Data NotebookSecurity 2012 en G Data TotalCare 2012).
G Data MobileSecurity en gratis upgrades
Alle G Data-klanten met een geldig abonnement kunnen gratis upgraden naar de 2012-generatie. De upgrades voor alle producten zijn nu beschikbaar via www.gdata.nl/upgradecenter. Alle bestaande klanten kunnen ook gratis G Data MobileSecurity downloaden, waarmee zij hun Android-systeem kunnen beveiligen. Voor elke pc waarvoor een licentie is aangekocht, kan eenmaal G Data MobileSecurity worden gedownload via www.gdata.nl/mobilesecurity.  
Systeemeisen
Besturingssysteem:
•    Microsoft Windows 7 (32/64bit)
•    Microsoft Windows Vista (32/64bit)
•    Microsoft Windows XP (SP2 of hoger, 32bit)
Werkgeheugen:
•    Windows 7/Vista minimaal 1 GB RAM.
•    Windows XP minimaal 512 MB RAM. 


Meer informatie over de producten kun je vinden op de G Data site
Veel meer over G Data op dit blog! Hier vind je de review van 2011. Dat G data bij de top van de markt hoort, kun je vinden bij het gerenommeerde testinstituut AV-Comparatives

Geen opmerkingen: