zaterdag 2 november 2013

Avast 2014

AVAST Software, maker van de meest vertrouwde en aanbevolen antivirussoftware ter wereld,heeft  avast! 2014 uitgebracht, de nieuwste versie van de antivirusoplossing die op een kwart van alle beschermde pc’s ter wereld wordt gebruikt. Avast! 2014 biedt als enige antivirusproduct op de markt de mogelijkheid om malware al tijdens het opstarten te scannen, is krachtiger, laat zich sneller downloaden en installeren, en beschikt bovendien over verbeterde privacy- en beschermingsopties.
“Met avast! 2014 komt AVAST zijn belofte na om snellere en betere bescherming op de markt te brengen,” zegt Vincent Steckler, Chief Executive Officer van AVAST. “De nieuwe versie vormt het hoogtepunt van 25 jaar onderzoek en bouwt voort op de ervaring die we bij het beschermen van bijna 200 miljoen apparaten – meer dan welk ander antivirusproduct dan ook – hebben opgedaan.”
Nieuw in avast! 2014 is de browserplug-in met een Do Not Track-functie. Hiermee kunnen gebruikers zien welke bedrijven gegevens over hun onlineactiviteiten verzamelen en zelf beslissen of ze dat willen toestaan. Bij de betaalde producten van AVAST biedt SafeZone extra beveiliging voor financiële transacties.
Daarnaast is de bescherming van avast! 2014 verder aangescherpt: DeepScreen-technologie maakt het namelijk mogelijk valse code, misleidende instructies en andere technieken onschadelijk te maken die de makers van malware gebruiken om de ware bedoelingen van hun malware te verbergen. Doordat avast! 2014 door de obscure code heen kijkt, kunnen de opdrachten worden geanalyseerd die op binair niveau deel uitmaken van de malware en kunnen de verborgen instructies beter worden begrepen. Nieuw is ook de Geharde modus, een functie die gebruikmaakt van een witte lijst om te voorkomen dat bestanden worden uitgevoerd waarvan niet duidelijk is of ze zijn geïnfecteerd.
Bovendien kunnen gebruikers met avast! 2014 een antivirus-usb, -cd of -dvd maken waarmee het systeem kan worden opgestart als er iets misgaat met de pc. Op die manier kan de pc worden opgeschoond en de normale gebruikstoestand worden hersteld. De functie Rescue Disk is gebaseerd op Windows PE, de omgeving voor voorinstallatie van Windows waarmee gebruikers een pc kunnen opstarten wanneer er geen werkend besturingssysteem aanwezig is. De functie Rescue Disk is aanwezig in alle avast! producten en vormt een integraal onderdeel van de nieuwe herstelmodule die met deze nieuwe versie zijn intrede doet.
Verder heeft AVAST de hele gebruikersinterface stevig onder handen genomen, op basis van feedback van zijn klanten. De nieuwe interface is eenvoudig te bedienen en overzichtelijk ingedeeld, waardoor gebruikers moeiteloos hun weg vinden. Daarnaast zijn de interface van de gratis productlijn en de interface van de betaalde productlijn op dezelfde manier ingedeeld, zodat overstappen nog minder moeite kost.
“avast! 2014 is een enorme stap vooruit,” zegt Ondřej Vlček, Chief Technology Officer van AVAST. “Per dag worden nu meer dan 250 micro-updates naar actieve apparaten gestreamd om de detectie van en de bescherming tegen zero-day virussen te verbeteren. Doordat wij zoveel apparaten beschermen, hebben wij een optimaal inzicht in het hele scala van dreigingen en dat benutten wij om de bescherming voor onze gebruikers te verbeteren.”
Voor consumenten is versie 2014 verkrijgbaar in vier varianten: avast! Free Antivirus, avast! Pro Antivirus, avast! Internet Security en avast! Premier – en dat in meer dan 40 talen. Ook voor bedrijven en mobiele apparaten biedt AVAST bescherming van wereldniveau. einde persbericht
Deze maand viert Avast ook het feit dat ze 200 miljoen gebruikers hebben:

Hieronder vind je Engelstalige informatie over Avast Premier, het vlaggenschip met een flink prijskaartje en het populaire Avast! Free Antivirus.
De producten zelf zijn natuurlijk Nederlandstalig.
(klik op afbeeldingen voor grote versie)

image

image
image
image

Geen opmerkingen: