woensdag 7 november 2007

Zoho Writer van de Webversierders uit India

Web 2 en Ajax (Asynchronous JavaScript and XML) hebben het Internet een stuk leuker gemaakt.
Dat bewijzen bijvoorbeeld de webdiensten van de ontwikkelaars van Zoho.
Een daarvan, Zoho Writer, is fraai en functioneel vormgegeven en daarmee wat mij betreft meteen de beste online tekstverwerker.
Zeker nu er ook een Nederlandse interface en spellingcontrole beschikbaar zijn.
Writer kan allerlei bestandsformaten importeren en je kunt je werk exporteren als PDF, Word, OpenOffice.org, tekst, RTF en HTML.
Met andere delen als alleen lezen of ook bewerken en verzenden per email is tevens mogelijk. Publiceren kan op drie manieren: rechtstreeks naar een weblog, als blogrol of bij Zoho op de server met een openbare URL en script voor blog en home page.
Veelzijdig voor Internetgebruik dus.
Ik heb een blogrol met al mijn openbare documenten op Zoho als voorbeeld aan de linkerkant onder ZOEK OP HET INTERNET gezet. Daar vind je ook een afbeelding van de interface van Writer.
Natuurlijk zit de tekstverwerker verder boordevol mogelijkheden om een aantrekkelijk document te maken, maar die ga ik hier niet allemaal verklappen.
Nou vooruit een paar dan: zoeken en vervangen; lagen toevoegen; speciale karakters; emoticons; commentaar; sjablonen en opmaak.
Het beste is om een account aan te maken en snel aan de slag te gaan, het is gratis en je krijgt 1 Gigabyte opslagruimte!
Met een account heb je toegang tot andere Zoho diensten, waarvan er verschillende nog hier aan bod zullen komen.
En geloof me maar vast: die zijn inventief, productief en fijn om mee te werken.
Liever eerst meer lezen? Dat kan in het Engels in de Frequent Asked Questions het blog en op het Forum

Sinds kort is Zoho Writer ook offline te gebruiken, op dit moment alleen nog maar om je documenten te bekijken, maar over een paar weken ook om ze te bewerken!
Hiermee loop Zoho voorop en heeft de concurrentie het nakijken!
Een video-instructie
Lees ook het bericht op WebWereld

Geen opmerkingen: