zaterdag 29 maart 2008

Betaalbare Bodyguard met BitDefender Internet Security 2008


klik voor Nederlandse site

Om bedreigd te worden op het Internet hoef je niemand te beledigen of een omstreden film te maken.
Er ligt daar immers voortdurend digitaal tuig op te loer om met hun creaties je computer te verzieken of in te pikken en je gegevens te stelen.
Beveiligen is noodzakelijk en dat kan gratis door een aantal programma´s bij elkaar te sprokkelen.
Van de gebruiker vergt dat wel kennis van zaken, een flexibele opstelling en een gezonde portie experimenteerdrift.
En dan blijft de vraag of deze persoonlijke mix even goed en veilig zal zijn als een getest commercieel pakket?
Een beveiligingspakket dat alle gevaren afdekt, is daarom veel makkelijker, maar deze oplossing is meestal duur en soms log en ingewikkeld.
Goed nieuws, want BitDefender biedt de goedkoopste totaaloplossing op de markt.
Met het Nederlandstalige Bitdefender Internet Security beveilig je voor
54 Euro drie computers twee jaar lang! En voor zo´n zestig Euro koop je de doos met CD en handboek.
Maar heb je dan ook een betrouwbare bodyguard, portier en uitsmijter in je digitale huis?
Jawel, want BitDefender behaalt internationaal goede testresultaten. Onder aan dit artikel vind je links, maar hier vast wat gegevens.
Bij de laatste test van
AV-Comparatives (kijk onder Comparatives) behaalde Bitdefender een Advanced score, terwijl het daar eerder ook Advanced+ behaalde. Als je het rapport goed leest, blijkt dat in deze test geen rekening is gehouden met de heuristische kwaliteiten van de scanners, die komen in mei aan bod.
Men verklaart ook dat het verschil in detectie met de hoogste klasse in feite maar gering is en dat ook factoren als gebruiksgemak, systeembelasting en andere testuitslagen een rol spelen.
Het testcentrum
ProtectStar heeft een uitvoerige test van dertien Internet Security-pakketten gepubliceerd.
De firewall van BitDefender doorstaat de test daar zonder problemen. Het pakket scoort positief wat betreft de systeembelasting met standaardinstellingen en krijgt het predicaat zeer goed voor de prijs-kwaliteitsverhouding. In de eindscore waarin bescherming, prestaties, gebruiksvriendelijkheid en prijs, opgenomen zijn, staat BitDefender Internet Security op de zesde plaats. Let wel, ook hier is de kwaliteit van de bescherming tegen nog onbekende virussen niet getest!
Niettemin hebben de ontwikkelaars van BitDefender al verbeteringen aangekondigd.
Zo wordt de interne database waarin veilige bestanden beschreven staan uitgebreid en wordt een verbinding met externe databases ingebouwd. Op die manier zal het aantal valse meldingen fors afnemen. In juli zal er nieuwe module geïmplementeerd zijn, speciaal voor het opruimen van veel voorkomende gewone virussen en spyware. Het programma heeft nu al verbeterde rapportage van verdachte zaken, zodat men sneller definities kan uitgeven en de detectiegraad dus verhoogd wordt.


de hoofdinterface

Uitgebreide bescherming
Laten we nu eerst eens kijken wat voor protectie BitDefender aan boord heeft.
Op de eerste plaats natuurlijk bescherming tegen alle
malware zoals virussen; wormen; spyware;Trojaanse Paarden; adware; rootkits; phising (toolbar voor Internet Explorer)en andere kwaadaardige code.
Je kunt dus veilig programma's installeren en gebruiken; chatten; surfen; bestanden downloaden en uitwisselen en e-mailen.
De enorme virusdatabase bevat op dit moment van schrijven ruim een miljoen definities en wordt minimaal een keer per uur bijgewerkt. En op nieuwe uitbraken wordt snel gereageerd.
BitDefender biedt daarnaast geavanceerde
heuristische bescherming tegen nog onbekende bedreigingen. ( nog meer over de techniek)
Programmacode wordt onder meer geanalyseerd op gedrag, maar ook nog eens ter controle in een nagebootste computeromgeving los gelaten. Deze nieuwe techniek geeft nog betere detectie en veel minder valse meldingen.
De uitgebreide AntiSpam-voorziening nestelt zich keurig in Outlook (Express) en Windows Mail in Vista.
De AntiSpam Toolbar voor Thunderbird werkt nog niet goed, maar volgens BitDefender wordt daar hard aan gewerkt.
Natuurlijk ontbreekt een Firewall niet, met als speciale voorzieningen een Game-mode om ongestoord beschermd online te kunnen spelen en inbraakbeveiliging voor je draadloos netwerk.
Met Privacybeheer kun je instellingen voor
cookies en scripts opgeven; antiphising instellen; het register beveiligen; systeeminformatie opvragen en je persoonlijke gegevens vastleggen, die dan niet meer zo maar de PC uit kunnen.
In een huishouding met kinderen kan de uitgebreide Oudercontrole goed van pas komen.
Per gebruikersaccount kun je verschillende rechten toewijzen. Bijvoorbeeld applicaties blokkeren; webtijdbeperking instellen; toegangsrechten voor websites op basis van profielen vastleggen en trefwoordfilters voor sites en email instellen. Dus een schoner veiliger Internet en betere studieresultaten van de kids! ;-)


het venster Instellingen

Ik heb Internet Security op vier computers een paar maanden laten draaien en de support was prima. Men geeft gratis ondersteuning per email, telefoon of chat, maar wel alleen in het Engels, Duits of Roemeens. Als Engels geen probleem voor je is, kun je het product dus net zo goed
Engelstalig kopen.
Op dit moment met de lage dollarkoers nog goedkoper ook.
Omdat een kapotte PC vervangen werd door een nieuwe heb ik BitDefender Internet Security ook onder Vista geïnstalleerd en het pakket draait daar prima op en is voorbereid op de komende eerste Service Pack!
Bij het terugzetten van (oude) mail en data-backups nekte BitDefender overigens keurig spyware, adware en andere troep die de concurrentie vroeger heeft laten zitten.
Er zitten nog wel wat ruwe kantjes aan het product, zoals bijvoorbeeld wat vertaalfouten en onlogische opbouw in de interface.
En bij het Standaard Beveiligingsniveau zou HTTP-scanning ingeschakeld zijn, terwijl dat niet zo is. Tijdens het surfen wordt het tuig in dit geval dus pas gepakt als het over het hek springt en niet al als het er voor staat.
Ik zet dit dus liever aan en dat kan gelukkig met een klik op Aangepast, waarmee verschillende opties ingesteld kunnen worden.
Al met al biedt BitDefender Internet Security dus voor een mooie prijs goede allround bescherming en het zal bovendien op de meeste systemen soepel presteren.
Gelet op de uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, de prima support en de aangekondigde verbeteringen levert BitDefender voor mij de beste malware- en virusscanner in het beste totaalpakket voor Internetbescherming!
En je kunt dat zelf 30 dagen lang gratis
testen, waarbij het product tijdens die periode keurig updates ontvangt.
BitDefender Total Security
Voor toegevoegde functionaliteit kun je terecht bij
BitDefender Total Security.
Met een uitgebreid backup & restore-programma voor schijven, email en data met desgewenst een wizard die de gebruiker door het proces heen loodst.
En een sectie Tune-Up met schijfdefragmentatie; registeronderhoud; tijdelijke Internetbestanden opruimen; dubbele bestanden zoeken en wissen en bestanden definitief en onherstelbaar verwijderen.


Bitdefender Total Security met de sectie Tune-up geopend

Natuurlijk heeft Windows zelf een aantal functies aan boord en kunnen browsers en freeware-programma's de rest of alles verzorgen, maar als je wilt dat gemak de mens dient, dan kan het er voor wat Euro's extra bij! Waarbij ondermeer Defragmentatie natuurlijk wel beter werk levert dan die van Windows zelf!
Bitdefender biedt overigens nog andere producten voor
thuis- en kantoorgebruik en voor kleine en grote ondernemingen. De gratis virusscanner biedt geen bescherming op de achtergrond.

Testresultaten
Ter informatie hieronder nog wat links naar testen.

WestCoast Labs
Virus Bulletin: van juni 2004 telkens VB100 scores, dus geslaagd voor test, resultaten kun je inzien na gratis registratie
ICSA Labs
PC World: december 2007
ProtectStar, PDF-rapport
AV-TEST.org: een ander bekend Duits testinstituut, heeft dertig virusscanners op de pijnbank gelegd. Lees hierover op Security.nl
BitDefender Total Security
BitDefender Internet Security
BitDefender Antivirus 2008
download dit artikel:
Zoho
Scribd
Technorati Tags

Geen opmerkingen: