dinsdag 5 maart 2013

G Data CloseGap – slimme technologie voor een veilige pc

CeBIT primeur:

Na meerdere jaren van ontwikkeling laat G Data zijn nieuwste antivirustechnologie zijn wereldprimeur beleven tijdens CeBIT 2013: G Data CloseGap. Deze nieuw ontwikkelde module biedt actieve hybride bescherming tegen malware en online bedreigingen. G Data CloseGap vult proactieve verdedigingstechnlogieën als BankGuard, WebCloud en BehaviourBlocker aan met op virushandtekeningen gebaseerde detectie en bescherming. Dankzij zijn modulaire structuur en regelmatige updates, biedt G Data CloseGap altijd een up-to-date bescherming, ook tegen nieuwe en regionale bedreigingen. G Data CloseGap is geïntegreerd in de nieuwe consumentenlijn van G Data: G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 en G Data TotalProtection 2014.  
Perfecte bescherming dankzij Duitse engineering
Bij het bestrijden van computermalware zijn precisie en snelheid belangrijke factoren. Een korte responsetijd tussen de allereerste verschijning van nieuwe malware en het aanbieden van een bijpassende virushandtekening is vaak cruciaal. Maar voor traditionele antivirus-oplossingen is juist dit aspect erg moeilijk.
G Data CloseGap werkt op een andere manier en combineert proactieve en op virushandtekeningen gebaseerde beschermingstechnieken voor een actieve hybride bescherming. Met elke update ontvangt CloseGap nieuwe aanpassingen, waardoor de functionaliteit gemakkelijk kan worden aangescherpt om te passen bij de geldende dreiging. Zo zijn gebruikers en hun gegevens altijd optimaal beschermd, ook tegen tot dan toe onbekende aanvallen. In vergelijking met oudere 2-enigine-concepten biedt CloseGap nog een ander voordeel: het heeft minder rekenkracht van de computer nodig.
Hoe G Data CloseGap werkt

Een dubbele engine geeft een perfecte bescherming tegen online bedreigingen. Het vraagt echter ook veel rekenkracht van de pc, omdat er een dubbel scanproces plaats vindt.

Intelligente technologieën werken daar waar zij nodig zijn, en dat doet CloseGap ook. Dit elimineert dubbel werk en bespaart rekenkracht. De actieve hybride bescherming detecteert en dicht het beveiligingslek. Het werkt snel en efficiënt, waardoor het een goede bescherming biedt, zonder de pc te vertragen.
Beveiligingsgeneratie 2014 met CloseGap-technologie
G Data CloseGap is geïntegreerd in de nieuwe consumentenproducten: G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 en G Data TotalProtection 2014. Deze producten zullen in het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar zijn.

 Zo zullen gebruikers en hun gegevens altijd optimaal beschermd zijn, ook tegen tot dan toe onbekende aanvallen.


Nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface

De nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface toont alle kritieke informatie over de beveiligingsstatus van de computer in één overzicht. De bediening spreekt voor zich, waardoor gebruikers de handleiding niet meer hoeven te gebruiken.

G Data generatie 2014 op een rij


G Data AntiVirus 2014 biedt onmiddellijke bescherming tegen online bedreigingen door verschillende technologieën tegelijkertijd

Data CloseGap-technologie, en uurlijkse updates van de virushandtekeningen voor bescherming tegen nieuwe en lokale, gerichte gevaren. G Data AntiVirus 2014 beschikt ook over de nieuwe BankGuard-technologie, voor optimale beveiliging van online banktransacties. Dankzij de proactieve real-time bescherming, zijn gebruikers veilig voor alle online gevaren.


G Data InternetSecurity 2014 maakt gebruik van de nieuwe CloseGap-technologie om de best mogelijke onmiddellijke bescherming tegen virussen, hackers, spam en andere online bedreigingen te bieden. De actieve hybride bescherming gaat ook lokale, gerichte malware te lijf. De firewall werkt onzichtbaar in de achtergrond en vertraagt de computer niet. De geïntegreerde kinderbeveiliging beschermt kinderen en tieners tegen ongepaste websites.


G Data TotalProtection 2014
is de nieuwe complete oplossing voor een allesomvattende bescherming. De geïntegreerde CloseGap-technologie biedt efficiënte bescherming tegen alle soorten malware en andere online aanvallen. De backup-module en datasafe beschermen verder nog tegen verlies of diefstal van gegeven. De actieve hybride bescherming beveiligt de pc zelfs tegen lokale, gerichte aanvallen, zonder de pc te vertragen.

Belangrijkste nieuwe eigenschappen van G Data’s 2014-generatie:
•    Nieuw: integratie van de nieuwe G Data CloseGap-technologie
•    Nieuw: AutostartManager: versnelt het opstarten
•    Volledig opnieuw vormgegeven gebruikersinterface voor intuïtief gebruik
•    Verbeterde BankGuard-technologie voor veilig internetbankieren.
•    Verbeterde gedragsherkenning: nog betere bescherming tegen ongekende bedreigingen
•    Vraagt minder rekenkracht van de computer dankzij een slimme combinatie van beveiligingstechnologieën
•    In G Data TotalProtection 2014: geïntegreerde apparaatcontrole voor bescherming tegen gevaarlijke USB-sticks of DVD’s
Gratis upgrade voor alle G Data-klanten
Alle G Data-klanten met een geldig abonnement kunnen gratis upgraden naar de 2014-generatie, wanneer deze in het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar komt.
Android-gebruikers kunnen ook gratis G DataAntiVirus Free downloaden, waarmee zij hun Android-systeem kunnen beveiligen tegen kwaadaardige apps en andere bedreigingen.

(einde persberichten)
Op dit moment heeft G Data nog 2 virusmodules aan boord, die van Avast en BitDefender.
Dat geeft enorme goede detectie en protectie, maar heeft natuurlijk een grotere weerslag op de systeemprestaties.
In de 2014-versies zal een van de modules vervangen zijn door de nieuwe CloseGap technologie.
Een review volgt zo spoedig mogelijk nadat deze producten zijn uitgebracht, waarschijnlijk in mei of juni.
Lees meer over G Data op dit blog


Geen opmerkingen: