woensdag 24 april 2013

Alles voor multimedia met AVS4YOU!

afbeeldingen in dit artikel zijn interactief, beweeg muis erboven en klik op objecten voor informatie!
stippled-photo-49475552 Mijn vader was een fanatiek hobbyfotograaf en videofilmer.
In onze familie werd hij daarom ook wel liefdevol Papa Dia genoemd!
Toen eind jaren tachtig de eerste videocamera's voor consumenten op de markt kwamen, was hij er ook als de kippen bij.
Het resultaat zo'n 24 jaar later is een archief van 70 Sony 8 videotapes!
En het werd nu eindelijk toch wel tijd om deze eens over te zetten naar DVD voordat ze door de tijds des tijds opgepeuzeld zouden zijn. Als het al niet te laat was....
Dus moest ik op zoek naar een betrouwbare video-editor die al het gefilmde materiaal van de videocamera kan binnenhalen (capture), van een menu en hoofdstukken kan voorzien, kan bewerken en tenslotte naar DVD kan branden.
Om een lang verhaal kort te maken, geïnstalleerde producten van Corel en Roxio bleken het bij het binnenhalen van de al wat oudere Sony Videocamera niet betrouwbaar genoeg.
Dus ging ik op zoek naar een ander programma en zo kwam ik uit bij het Britse AVS4YOU dat in feite een complete multimediasuite op de markt zet, waarvan onderdelen eventueel ook los te koop zijn.
Een daarvan, het gratis AVS Video Recorder, bleek uitstekend gereedschap om video van een extern apparaat binnen te halen
stippled-photo-49475561

En dat was aanleiding om de hele suite te installeren en omarmen, maar eerst verder met het video-archief.
De volgende stap is het toevoegen van een menu met hoofdstukken en het bewerken en knippen van de opname en dat kan op een eenvoudige maar doeltreffende manier met AVS Video Editor.

stippled-photo-49475565

De volgende stap is dan produceren, in dit geval branden naar DVD, waarbij AVS Video Editor indien gewenst automatisch kan zorgen dat het hele project op een DVD past.
Super Hollywoodproducties kun je er niet mee maken, maar de editor is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veelzijdig genoeg om leuke aantrekkelijke DVD's te branden.
Een groot voordeel zijn de losse modules en daardoor kun je op een moderne computer bijvoorbeeld tegelijkertijd een film van tape binnenhalen en in een ander project aan het bewerken zijn en dat scheelt heel veel tijd!
Meer informatie vind je op de productpagina en in de Engelstalige instructievideo's 
De editor heeft ook een YouTube kanaal
Als je kiest voor de hele suite, krijg je in een pakket eigenlijk alle applicaties die je voor multimedia nodig hebt voor een aantrekkelijke prijs.
Vaak is de suite in de aanbieding, zo gelden voor april de volgende prijzen:
- een jaarabonnement voor 1 computer Euro 29
- onbeperkt voor de levensduur van de PC en alleen op die computer te gebruiken Euro 39
AVS4You biedt een 30 dagen-geld terug garantie en je kunt ook een testversie downloaden
Zoals al vernoemd is de AVS Video Recorder gratis.
Onderstaand een overzicht van alle programma's in de suite, meer informatie vind je op deze pagina, of via de afbeelding.
Ik licht er nog eentje uit: AVS Video Remaker waarmee je bestaande videobestanden, ook al zijn deze al gebrand op DVD, kunt bewerken en opnieuw kunt produceren zonder dat opnieuw converteren nodig is.
Staat er bijvoorbeeld op een van die tientallen gemaakte dvd's een stuk video dat iemand anders graag zou willen hebben, maar ik wil de DVD niet kopiëren, omdat er ook familie-opnamen op staan?
Nou die verwijder ik dan gewoon in Remaker en vervolgens exporteer het gewenste deel van de film weer!
 
stippled-photo-49475593
Niet alle toepassingen in de suite zijn overigens Nederlandstalig Mijn ervaringen met support tijdens het testen waren prima, gebruikers kunnen in het menu-onderdeel Help van een programma direct een mail naar support sturen!
Al met al van harte aanbevolen!


stippled-photo-49475576
review AVS4You - PC-rubriek de Monitor, april 2013

Geen opmerkingen: