woensdag 19 maart 2014

20 GB gratis veilig en gebruiksvriendelijk online opslaan en delen met Copy!


COPY

COPY: maar liefst 15 Gigabyte gratis ruimte!
Er zijn al veel aanbieders van opslag en delen in de 'cloud'.
Ik noem er een paar: Mega, Box, Dropbox en natuurlijk de Google en Microsoft die hun Drive en OneDrive geïntegreerd met hun andere diensten aanbieden.
Een overzicht van aanbieders met hun gratis en betaalde opslag staat op CNet en op Time 
En hier wordt nu even een nieuwe aanbieder uit die overzichten in het zonnetje gezet: COPYWaarom?
  • 15 GB gratis opslag met de mogelijkheid om meer meteen te verdienen
  • voor de meeste platformen en dus ook synchroniseren en delen tussen alle platformen: Windows, Android, Apple/MAC en Linux. Desktop en mobiele apps maken het gebruik een fluitje van een cent!
  • automatische synchronisatie tussen platformen en apparaten 
  • bescherming en encryptie tijdens verzenden en opslag!
  • 'fair storage': datagrootte wordt gedeeld onder gebruikers van gedeelde folders!
  • aantrekkelijke mogeliojkheden en tarieven voor zakelijk gebruik
Laten we met behulp van een paar screenshots eens kijken hoe het werkt.
Je maakt eerst een account aan, klik daarvoor hier om meteen 5 GB extra te krijgen, dus 20 GB opslagruimte in totaal.
Omdat ik begin op een Windows desktop installeer ik eerst de app. Je kunt ze hier downloaden

(klik op de afbeeldingen in dit artikel om deze vergroot in een album weer te geven en gebruik de ESC-toets om terug te keren naar dit blog)
je kunt ook tijdens de installatie nog een account maken!er wordt een map gemaakt waarin je de bestanden kunt zetten die je naar je verschillende apparaten en platforms wilt synchroniseren. Als ik vervolgens een bestand of foto in deze map bewerkt, wordt de nieuwe versie lokaal en online opgeslagen en gesynchroniseerd!Handig en slim gedaan: tijdens de installatie kun je vanuit andere diensten importeren!
en zo ziet mijn COPY-map op mijn harde schijf daarna er uit.

met een klik op het COPY-icoontje op de taakbalk kan ik ook naar de COPY-map die online staat. Ik kan hier ook gemakkelijk  bestanden toevoegen door ze gewoon in de juiste map te slepen.
De afbeeldingen voor dit artikel staan in de map COPYCOM.

Met een rechtermuisklik op een bestand of map kan ik deze onder andere delen.


het rechtermuisknop-menu voor een bestand
en voor een folder!


het SHARE-menu, genoeg mogelijkheden!


het Taakbalk-icoontje biedt toegang tot de lokale opslagfolder, de account en de opslagfolder online, de instellingen en het sharingmenu!
Ook kun je meteen zien welke bestanden het laatst geplaatst of veranderd zijn.het sharingmenu geeft onder meer een overzicht van de account, door jouw gedeelde en met jou gedeelde folders en netwerkinstellingen.


Tot zover dit overzicht met schermafbeeldingen en nu een voorbeeld van hoe COPY in de praktijk werkt!
Voor dit artikel gemaakte en bewerkte afbeeldingen sla ik op in mijn Copy-folder op de harde schijf.
Tijdens het schrijven op Blogger kan ik ze dan in dit artikel plaatsen door gebruik te maken van de sharing-url in het menu SHARE.
Nu kwam ik er net achter dat op een paar plaatjes mijn e-mailadres staat en dat heb ik liever niet.
De oplossing is simpel: ik gum in mijn lokale Copy-folder op die plaatjes het adres uit en sla ze op; COPY synchroniseert meteen automatisch naar de online folder en de veranderingen worden hier in het artikel op Blogger weergeven!
Een ander voorbeeld: gebruikers van Iphones en Android smartphones of Windows en Linux kunnen in de cloud gemakkelijk data uitwisselen, ondanks het feit dat de apparaten en systemen niet compatibel zijn.
Op een smartphone wordt overigens niet alles uit de opslag automatisch gesynchroniseerd en dat is logisch want dat zou die snel vol kunnen raken. Je kunt daar wel bekijken. downloaden en delen naar keuze.
En om dat hier te laten zien, gebruik ik ook weer COPY natuurlijk.
Ik maak gewoon een aantal schermafbeeldingen van de Android COPY-app op mijn smartphone en dat kan door de powertoets ingeduwd te houden bij het gewenste scherm. Ze worden opgeslagen in het fotoalbum en daar selecteer ik ze en deel ik ze naar Copy naar de gewenste map. En zo kan ik ook zo'n  plaatje in dit artikel gebruiken via de sharing-url:Schermafdeling van de COPY-app op mijn Androidphone met de map Copycom met de afbeeldingen voor deze review geopend. Handig toch die preview / thumbnail en delen is zo gedaan!


Van verschillende soorten bestanden wordt trouwens door COPY een preview getoond en mp3 en video's kun je gewoon afspelen en delen.
Bekijk de Engelstalige instructievideo's maar eens in deze gedeelde folder
Veel meer informatie kun je overigens lezen in de eveneens Engelstalige informatie online.
De grootste verdienste van COPY is natuurlijk dat het uiterst gebruiksvriendelijk en gratis je bestanden op elk platform en apparaat beschikbaar en naar wens deelbaar maakt.
En ze zijn ook nog eens vrijgevig in opslagruimte en concurrerend in mogelijkheden en prijsstelling voor bedrijven of particulieren die extra veel ruimte nodig hebben.
Voor mij zonder meer de beste service op dit gebied!
Maak hier zelf een account aan en verdien meteen 5 GB opslag extra (net als ik ;-)


PC-RUBRIEK DE MONITOR  - artikel - review Copy , maart 2014
Geen opmerkingen: