woensdag 16 april 2014

G Data - It is not safe, until it’s sicher!

G Data kiest nieuwe slogan: TRUST IN GERMAN SICHERHEIT
Slogan verwoordt ideaal van compromisloze bescherming zonder achterdeuren

Badhoevedorp, 16 april 2014 

Vandaag lanceert G Data zijn nieuwe website, compleet met nieuwe slogan en huisstijl. TRUST IN GERMAN SICHERHEIT is het nieuwe motto van de Duitse beveiligingssoftware-fabrikant. Deze slogan geeft kort en bondig weer waar het bedrijf voor staat: degelijke Duitse kwaliteit met respect voor de privacy van de klant. Zowel consumenten als zakelijke klanten kunnen profiteren van beveiligingssoftware die geen onderscheid maakt tussen de malware die geschreven is door cybercriminelen en de malware die gemaakt is door geheime diensten en andere overheidsinstellingen. Bovendien bouwt G Data geen achterdeuren in de software in waar overheidsinstellingen mogelijk later gebruik van kunnen maken om gegevens van de computers van de G Data-klanten te verzamelen. Als Duits bedrijf dient G Data zich te houden aan de strenge Duitse privacywetgeving, die dergelijke praktijken niet toestaat en die garant staat voor een optimale privacybescherming van consumenten en ondernemingen. Daarom is vertrouwen (Trust) een belangrijk goed voor G Data. Door de strenge Duitse wetgeving is  Duitse security een stuk grondiger dan security uit de meeste andere regio’s. De pay off van de nieuwe campagne onderstreept dit gegeven: It is not safe, until it’s sicher.

Security en databescherming zijn, sinds het begin van de onthullingen over de NSA-spionage, steeds meer een sociale issue geworden. Veel consumenten en vooral bedrijven willen hun gegevens beschermen tegen (overheids)spionage en vragen zich hoe zij dit kunnen bewerkstelligen. Anders dan in Duitsland, gelden er in de Verenigde Staten nauwelijks wetten die de privacy van burgers en bedrijven beschermen. Integendeel: de Patriot Act verplicht Amerikaanse bedrijven om allerlei gegevens over klanten te delen met overheidsinstanties als hiertoe een verzoek wordt gedaan. De bedrijven mogen vervolgens niet bekend maken dat er een dergelijk verzoek is geweest en is ingewilligd. Dit maakt het voor de klanten van onder andere hardware- en softwarebedrijven zeer onduidelijk of hun gegevens veilig zijn tegen overheidsspionage. Om nog maar te zwijgen over eventuele achterdeuren die voor overheidsinstellingen zijn ingebouwd, maar die door cybercriminelen kunnen worden misbruikt.

“IT beveiligingsoplossingen moeten bescherming bieden tegen alle mogelijke risico’s. Er zou geen onderscheid moeten worden gemaakt tussen malware afkomstig van cybercriminelen en malware afkomstig van overheden,” zegt Frank Heisler, CEO van G Data Software. Dit is volgens Heisler de reden dat steeds meer consumenten en bedrijven bewust kiezen voor Duitse beveiligingssoftware. “Al in 2011 hebben wij ons uitgesproken tegen achterdeuren en het toelaten van staatsmalware door een manifest over dit onderwerp van de TeleTrust-organisatie te ondertekenen.”

Over G Data
IT beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G Data Software AG wordt gezien als de uitvinder van AntiVirus. Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G Data één van ’s werelds leidende leveranciers van IT beveiligingsoplossingen.


Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 intetnet security-oplossingen. G Data won zeven van de testen van Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten. In vergelijkende testen van AV Comparatives laat G Data ook regelmatig de beste resultaten zien op het gebied van malwaredetectie.

(einde persbericht)


Dus meteen maar even een kijkje nemen op de nieuwe website!
Meer informatie over G Data op dit blog

Bescherm je privacy:

Maar ook je computer krijgt met G Data  topprotectie!
Kijk maar eens bij AV-TEST.org


Of bij de Virus Bulletin RAP-score: de verticale score geeft de bescherming tegen al bekende malware op basis van de virusdatabase weer en de horizontale de score tegen nieuwe onbekende malware. 

  klik op afbeelding voor grotere versie

Het moge duidelijk zijn dat het vervangen van de Avast-engine door de eigen ontwikkelde technologie CloseGap in combinatie met de overgebleven BitDefender-engine het bedrijf geen windeieren heeft gelegd! 

Geen opmerkingen: