donderdag 22 februari 2018

Bedankt en tot ziens voor Zoner Photo Studio & hallo en welkom ACDSee!

Zoner Photo Studio is jarenlang mijn standaard geweest voor het beheer, delen en bewerken van mijn altijd groeiende digitale fotocollectie. Over het hoe en waarom kun je op dit blog genoeg lezen.
Tot men bij ontwikkelaar Zoner plotseling overging op een verplicht abonnement zoals tegenwoordig voor software helaas in de mode lijkt te zijn.
En daar ook nog eens rond de 80 dollar per jaar voor ging vragen ( inmiddels gezakt naar 49
Toen ben ik op zoek gegaan naar een waardige vervanger en aan het experimenteren geslagen met zowat alle bekende fotosoftware, met uitzondering van Adobe.
Waarom geen Adobe? Veel te duur en ook hier dwang naar een abonnement. Bovendien kon Lightroom niet goed overweg met mijn enorme aantal foto's. Persoonlijk heb ik liever software waarmee ik ook direct mappen kan benaderen en beheren en die niet alleen op basis van een catalogus werkt!

Wel, om een lang verhaal kort te maken: ik kwam uit bij ACDSee Ultimate 10 en heb daar toen ook een review over geschreven.
Inmiddels heeft ACDSee de productlijn vernieuwd naar de 2018-versies en is
ACDSee Photo Studio Ultimate 2018 voortaan mijn standaard voor digitale fotografie en ontdek ik iedere dag weer nieuwe mogelijkheden.


Ik noem een paar speciale eigenschappen die belangrijk waren voor mijn keuze:
  • ACDSee werkt snel en heeft geen moeite met het beheer van mijn immer groeiende collectie van meer dan 115.000 foto's
  • RAW develop mode
  • Edit Mode
  • makkelijk en uitgebreid werken met lagen
  • Het heeft zeer speciaal gereedschap aan boord zoals een licht en kleur equalizer, waarmee je, net als bij audio, heel nauwkeurig kunt afregelen
  • ik ben verslingerd geraakt aan Pixel Targeting om in een foto op specifieke plaatsen helderheid en kleur te corrigeren
Nieuwsgierig geworden? Meer informatie kun je hier vinden:
De productpagina
Video tutorials

en natuurlijk kun je een trial downloaden op de productpagina om te testen en jezelf te overtuigen van de kwaliteit!
Bij ACDSee heeft men er natuurlijk ook voor gezorgd dat je eenvoudig kun migreren van Adobe software!
En laat je niet afschrikken door de prijs, want er is regelmatig een aanbieding!
Zo krijg je op dit moment tot 7 maart 2018 60 Dollar korting en betaal je dus 90 Dollar voor Ultimate 2018 (73 Euro met koers op moment van schrijven)
Minpunt: dat is een licentie voor 1 computer en dat is mager, van mij mag er een 2e bij voor mijn laptop!
Overigens kent ACDSee ook abonnementen.
Een Personal Plan voor 1 computer met 10 GB cloudoplag; een Home Plan voor 5 computers met 50 GB en een Business Plan.
Je krijgt dan alle updates en nieuwe versies van de softwareprogramma's in het plan en of dat een aanwinst is, hangt natuurlijk af van de snelheid van doorontwikkeling van producten. De huidige versie van de inbegrepen video-editor Video Studio 2 is in ieder geval naar mijn mening veel te basaal om echt van waarde te zijn, maar versie 3 komt er aan, dus ik ben heel benieuwd!
Wat betreft de cloudopslag geeft ik toch nog even een dikke pluim aan mijn vorige favoriet Zoner Photo Studio die met hun gratis Zonerama aan iedereen onbeperkte foto-opslag en albums in originele resolutie biedt!
Tip voor ACDSee! ;-) 


Tenslotte  3 zelf gemaakte HD-video's met soundtrack waarin de foto's bewerkt zijn met ACDSee en ook een paar van de vele special effecten te zien zijn:


IVY - Klimopde laatste dagen van zuivelfabriek Campina in Eindhovenwaiting for springGeen opmerkingen: