woensdag 9 april 2008

HD-videocamera van Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux introduceert de nieuwe camcorderlijn Gigashot HD bestaande uit de Gigashot A Series en de Gigashot K Series. De High Definition videocamera’s mét harddisk uit deze twee series behoren tot de kleinste en lichtste videocamera’s ter wereld. De baanbrekende Gigashot-productlijn vormt een aanvulling op de bestaande Camileo-productlijn en betekent tevens een uitbreiding van het assortiment lifestyle-producten van Toshiba waarmee consumenten moeiteloos HD-films kunnen opnemen, bewerken en branden.


De stijlvolle en compacte Gigashot-serie betekent een uitbreiding van de bestaande Toshiba camcorders met HD-functionaliteit en ondersteunt tevens naadloze integratie met notebooks en andere randapparaten van de gebruiker.

De Gigashot-serie biedt naast diverse andere mogelijkheden functionaliteit voor HD video- en foto-opnamen. Met een ingebouwde harddisk van maximaal 100GB en zuivere 1080i High Definition opnamen is de Gigashot-serie de perfecte oplossing van de volgende generatie voor het opnemen van video’s.


Toshiba heeft nadrukkelijk zijn oog laten vallen op de HD-camcordermarkt, met als doel om in 2009 de nummer-tweepositie in deze wereldwijde markt te veroveren,” aldus Marco Perino, General Manager EMEA, PC Options Peripherals and Services, Toshiba Europe. “Met de Gigashot-serie zijn we verzekerd van een vliegende start in 2008.”Beide cameraseries hebben een breedbeeld kleurenscherm (TFT, LCD) van 3 inch waarmee opnamen meteen kristalhelder kunnen worden afgespeeld, elektronische beeldstabilisatie en diverse automatische en handmatige ‘White Balance’-instellingen die zelfs aan de hoogste eisen voldoen. De camcorders uit de A- en de K-serie zijn ook voorzien van een sleuf voor een SD/SDHC-kaart van maximaal 8GB voor foto-opnamen van de allerhoogste kwaliteit.


Beide Gigashot-series bieden diverse aansluitingsmogelijkheden, waaronder Component Video en een A/V-aansluiting zodat gebruikers hun opnamen meteen op een tv kunnen bekijken, en een HDMI-poort waarmee de camcorders kunnen worden aangesloten op een HDTV. Dankzij een USB-poort kunnen foto-opnamen direct worden overgezet naar een pc. De beide series bieden daarnaast accessoires zoals de softwaresuites ImageMixerTM3 en Nero Vision 5 van Pixela waarmee het overzetten, maken en bewerken van video’s een fluitje van een cent wordt.

Gigashot A Series

De Toshiba Gigashot A Series (afmetingen: 78,1mm x 135,4mm x 79mm; gewicht: 495 gram) legt interlaced MPEG-4/H.264 videobeelden vast met een resolutie van 1080i High Definition (1920 x 1080/1400 x 1080 pixels). Deze hoge kwaliteit is te danken aan de combinatie van een hoogwaardige Fujinon 10x optische/80x digitale zoomlens (brandpuntsafstand: 4,5 tot 45mm) en één enkele CMOS image sensor van 1/3 inch.


De beeldkwaliteit van de camera’s uit de Gigashot A-serie wordt geëvenaard door de interne opslagcapaciteit: de Gigashot A40F is uitgerust met een harddisk van 40GB en de Gigashot A100F met een harddisk van 100GB. Op de ingebouwde HDD van de Gigashot A100F kan ruim 12 uur aan High Definition video-opnamen of maximaal 23 uur aan Standard Definition opnamen worden opgeslagen.Gigashot K Series

Voor de meer prijsbewuste filmmaker is er de Gigashot K-serie: ook deze serie biedt MPEG-4/H.264 interlaced HD video-opnamen met een resolutie van 1280x720 pixels. De K-serie heeft verder een 10x optische/30x digitale zoomlens met een brandpuntsafstand van 6,0 tot 60mm en is evenals de A-serie voorzien van een CMOS image sensor van 1/3 inch. Er zijn twee modellen: de Gigashot K80H met een harddisk van 80GB en de Gigashot K40H met een harddisk van 40GB.Foto-opnamen

Met de camcorders uit de A- en de K-serie kan de consument ook foto-opnamen maken, met een maximale resolutie van respectievelijk 1920 x 1080 pixels en 1280 x 720 pixels.


Accessoires

De camcorders uit de Gigashot Series worden geleverd met de volgende accessoires: Dedicated Rechargeable Lithium-ion Battery, AC-adaptor, AC-codes (voor VK en Europees vasteland), afstandsbediening, batterij voor afstandsbediening, USB-kabel, AV-kabel, Component-kabel, software-CD-ROM, CD-ROM met gebruikshandleiding, Quick Help Guide, Quick Start Guide, beschermkap voor lens.


De Toshiba Gigashot A40F (€1.199,00*) en de Gigashot A100F (€1.399,00*) zijn verkrijgbaar vanaf januari 2008.


De Toshiba Gigashot K40H (€699,00*) en de Gigashot K80H (€799,00*) zijn verkrijgbaar vanaf januari 2008.


*Alle genoemde prijzen zijn verkoopadviesprijzen inclusief BTW.

Einde persbericht

De Nederlandse site van Toshiba
Technorati Tags

Geen opmerkingen: