woensdag 7 juli 2010

Online financiële hulp

Ook altijd nog een stukje maand op het einde van je geld over? In mindere economische tijden gaan mensen toch wat beter nadenken over waaraan ze nu eigenlijk hun geld kwijt zijn en waarop ze kunnen besparen. Internetdiensten springen hier op in.

 

Het bekendste “Online Huishoudboekje” is Yunoo. Je kunt hier je uitgaven invoeren en categoriseren. Zo kun je snel zien welke percentages van je geld waaraan opgaan; en of bepaalde uitgaven in de loop der tijd stijgen of dalen. Je kunt je rekening(en) rechtstreeks aan het systeem koppelen en zodoende importeren. Bovendien kun je je uitgaven ook nog eens vergelijken met soortgelijke gezinnen. Tenslotte geeft het systeem je tips over het verminderen van lasten en helpt je zelfs bij het overstappen naar andere serviceverleners (waarbij ik me altijd afvraag of bonussen niet van invloed zijn op de “neutrale adviezen”). In dit artikel van Computer!Totaal vind je een uitgebreide workshop over de werking van Yunoo.

 

Een ander bekend Online Huishoudboekje is  Cashflow.nl; en ook ING komt binnenkort met een dergelijke service; TIM genaamd.

Posted via email from pc-rubriek de Monitor

3 opmerkingen:

mihai zei

De vraag is wat ze met je gegevens doen. Ik kan me voorstellen dat er veel te verdienen valt met die gegevens. En is je privicy goed geregeld?

PePe zei

Hoi Mihai,

Volgens Yunoo zelf zijn de gegevens absoluut veilig en prive...tsja of je ze kunt geloven...ik ga er altijd maar wel vanuit...:)

Louise zei

Privacy is prima geregeld in de algemene voorwaarden.

Gebruik zelf www.cashflow.nl. Werkt correct, is ook gratis en ik kan ABN en ING rekeningen combineren.

Heb ook aardig wat weten te bezuinigen op boodschappen met mijn verbeterde inzicht.

Handig dus, die boekjes.