woensdag 21 juli 2010

Social Bookmarking - Hype of trend?

Miljoenen mensen wereldwijd ontdekken Social Bookmarking. Wat is Social Bookmarking eigenlijk? Social Bookmarking is een manier om voor jou interessante links op Internet te delen, te beoordelen en op te slaan.

 

Het is bedoeld om mensen links die voor hen interessant zijn te kunnen laten delen met anderen. Bezoekers kunnen “stemmen” op een bepaalde link die ze leuk vinden, en zo onstaat een lijst met meest populaire Bookmarks. Het is ook een manier om snel informatie te vinden over een interessegebied die jij interessant vindt (bv Sport, Techniek, Computers), aangezien de Bookmarks zijn ingedeeld in categorieën. Ook kun je elkaars links beoordelen en becommentarieren. Helaas hebben ook bedrijven deze techniek ontdekt als PR-middel. Zij bookmarken links over hun bedrijf om zo aandacht te trekken en links te scoren die de Google-ranking bevorderen.

 

Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen Social bookmarks. Enkele bekende zijn bijvoorbeeld Mr. Wong en Digg. Het bekendst in Nederland zijn http://www.nujij.nl/ en E-kudos.

Persoonlij denk ik dat Social Bookmarking, mede door het hoge PR-gehalte, niet enorm aan zal slaan….maar het zal niet de eerste keer zijn dat ik een online toepassing als Hype zie, maar het een enorm succes wordt

Posted via email from pc-rubriek de Monitor

Geen opmerkingen: