woensdag 9 februari 2011

Word converteren naar PDF en omgekeerd

Er zijn vele programma's om documenten van bv Word en Excel te converteren naar PDF. Betaald en onbetaald. Welke is de beste? In mijn zoektocht kwam ik eerst bij DoPDF, een gratis programma. Maakte prima PDF, maar een groot nadeel is dat het ook mijn printerinstellingen overnam en ik niet meer kon printen. Daarna kwam ik bij een geniale website. Ja, website, je hoeft niet eens een programma te downloaden. Ga gewoon naar http://www.doc2pdf.net/. Upload je (Word) document en druk op "Convert Document". Een mooie PDF komt eruit gerold.

Omgekeerd kan trouwens ook. Voor het converteren van PDF naar Word, raad Computer Idee het gratis programma "Word to pdf" aan, dat is te downloaden via http://www.hellopdf.com/

2 opmerkingen:

mihai martoiu ticu zei

Wat is het voordeel van een extra software om word naar pdf te converteren? In word kan men namelijk als PDF opslaan en er is ook een plug-in van Microsoft om als pdf op te slaan. Worden de pdfs beter of mooier met conversiesoftware?

Van PDF naar Word, dat lijkt me altijd problematischer.

Fuego zei

Beste Mihai,

Dat wist ik eerlijk gezegd niet. Zelf werk ik nog met een oude versie van Word. Als dat zo is, dan is dit artikel inderdaad alleen maar interessant voor mensen met een oude versie van wordd. Bedankt voor de tip!

Van PDF naar word heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar volgens de Computer Idee moet het met die tool lukken

Pieter