zaterdag 26 maart 2011

New York Times online wordt betaald

March 26, 2011 New York Times online wordt betaald's Werelds grootste online krant, 31 miljoen bezoekers per maand, maakt de online krant per maandag betaald. Vanaf maandag moet je je sowieso eerst registreren om een artikel op newyorktimes.com te kunnen lezen. De eerste 20 artikelen zijn nog gratis, daarna moet je een abbonnement nemen. Die kost 15 dollar per maand. iPad bezitters betalen 5 dollar meer.

NYT is de eerste grote consumenten die deze sprong maakt. Kranten als Financial Times en Wall Street Journal gingen hen al voor. Maar die hebben specifieke content die sommige mensen voor hun werk nodig hebben, en het abbonnement dan ook vaak door de baas betaald zal worden. Overigens probeerde NYT deze stap al in 2005, maar moest deze poging wegens gebrek aan belangstelling enkele maanden later al weer opgeven.

Het is uiteraard een stap ingegeven door dalende oplages en inkomsten en advertenties. Toch wordt de stap in uitgeverswereld met argusogen bekeken. Uiteraard is dit de toekomst voor bladen en kranten, maar toch....gaat de consument bereid zijn 15-20 dollar te betalen voor content van een krant? Tijd zal het leren!

Geen opmerkingen: