dinsdag 19 februari 2013

G Data producten 2014 met nieuwe technologie!

primeur: G Data introduceert zijn nieuwe antivirustechnologie
Duitse security-expert presenteert vijf innovaties in Hannover
Badhoevedorp, 15 februari 2013
Van 5 tot 9 maart komt de internationale IT-industrie weer samen tijdens de CeBIT in Hannover. Met “shareconomy” als het belangrijkste thema,  focust de belangrijke IT-beurs zich dit jaar op netwerk- en gedistribueerde businessprocessen. Het netwerk beschermen tegen dataspionage en cyberaanvallen is hierbij van het grootste belang.  Na enkele jaren van ontwikkeling, presenteert G Data zijn nieuwste antivirustechnologie:  G Data CloseGap – actieve hybride bescherming.  Deze nieuwe technologie biedt snelle en effectieve bescherming tegen schadelijke programma’s. Naast dit technologische hoogtepunt, presenteert de Duitse IT security-provider nieuwe zakelijke oplossingen, waarin de module PatchManagement geïntegreerd is. PatchManagement stelt ondernemingen in staat om beveiligingsgaten in het besturingsysteem en in belangrijke software te dichten, voordat zij het doel van aanvallers worden. De software-ontwikkelaar toont ook G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 en G Data TotalProtection 2014  tijdens CeBIT 2013. Deze nieuwe oplossingen voor consumenten bevatten al de nieuwe CloseGap-technologie. Bezoekers vinden G Data in hal 12, op stand C41…..”
lees verder in het persbericht!
Kijk daar word ik nu nieuwsgierig van!
G Data behaalt al jaren topscores in de rapporten van gerenommeerde virustestlabs als AV-comparatives.org en AV-test.org.
Deze behalen ze door de combinatie van eigen ontwikkelde technologie met twee prima virusscanmodules, die van Avast en BitDefender.
Twee scanners in een product heeft ook een nadeel en dat is meer geheugen en bronnengebruik, al zul je daar op een snel systeem weinig of niets van merken.
Als ik goed rond gesnuffeld heb, wordt in de komende nieuwe 2014-producten een van de scanmodules (of allebei)?) vervangen door hun eigen G Data CloseGap – actieve hybride bescherming en ik ben dus daarom zeer benieuwd wat dit zal betekenen voor het protectie- en prestatieniveau!
Voor meer informatie over reeds behaalde resultaten verwijs ik graag naar het overzicht over 2012 van het AV-TEST instituut en van AV-Comparatives.
Ook altijd interessant: de Virus Bulletin RAP grafiek!
Meer over G Data op dit blog en de Nederlandse productpagina.
Wordt zo spoedig mogelijk vervolgd!

Geen opmerkingen: