vrijdag 21 december 2007

NOD32 beste antivirusproduct van 2007!

Volgens het gezaghebbende testinstituut AV-Comparatives en je kunt het pdf-rapport daar inzien en downloaden in de sectie Comparatives, onder aan de pagina bij AV-Comparatives Summary Report 2007
Inmiddels is versie 3 uit en die belooft nog beter te zijn en is ook opgenomen in het nieuwe beveiligingspakket Eset Smart Security.
Ik ben beide producten op dit moment aan het testen en als de Nederlandse versies uitkomen, volgt hier een bespreking.
Maar we doen er vast een deel van het Nederlandse persbericht bij:

NOD32 verkozen tot beste antivirusproduct 2007

Sliedrecht, 20 december 2007 – NOD32 Antivirus is voor het tweede achtereenvolgende jaar door het onafhankelijke testinstituut AV Comparatives verkozen tot beste antivirusproduct. De door ESET ontwikkelde virusscanner behaalde in 2007 in verschillende testen drie ‘Advanced Plus’-scores, de hoogst haalbare waardering qua effectiviteit. In Nederland wordt de antivirus-software NOD32 door SpicyLemon op de markt gebracht.
Naast NOD32 behaalde ook de virusscanner van Kaspersky drie Advanced Plus-scores. De scanner van ESET presteerde echter beter op het gebied
van false positives en in de ‘retrospective test’, waarbij de virusscanners zonder voorkennis van eigenschappen malware moet herkennen. Deze pro-activiteit is een belangrijke, kenmerkende eigenschap van NOD32 en de scanner scoorde hier dan ook uitstekend op.

SPICYLEMON: de Nederlandse distributeur.

Technorati Tags ,

Geen opmerkingen: