maandag 7 januari 2008

Nieuwe productlijn Sony (Video)Camera's

Vers van de pers: nieuws over de nieuwe (video)camera's van Sony:

Sony introduceert α200 digitale spiegelreflexcamera

Opvolger succesvolle α100 biedt nog meer gebruiksgemak en fotokwaliteit

Badhoevedorp, 7 januari 2008 – De nieuwe α200 (Alpha) digitale spiegelreflexcamera van Sony combineert indrukwekkende fotokwaliteit met gebruiksgemak en geavanceerde mogelijkheden. De 10,2 megapixel sensor en hoge ruisonderdrukking zorgt voor de mooiste foto’s.

De Sony α200 maakt gebruik van dezelfde ruisonderdrukking en beeldverwerkingstechnologie als de professionele α700. De lichtgevoeligheid is ten opzichte van zijn voorganger vergroot tot ISO3200, de hoogste waarde in dit segment, waardoor zelfs in slechte lichtomstandigheden mooie foto’s zijn te maken zonder flits. De hoge ISO ruisonderdrukking zorgt voor een blijvend helder beeld.

meer afbeeldingen


Super SteadyShot geschikt voor alle lenzen
De Super SteadyShot beeldstabilisatie in de camera vangt elke kleine handbeweging op en is te combineren met elke α-lens. Dit geldt voor zowel de bijgeleverde 18-70mm en 75-300mm lenzen als voor de macro en standaard objectieven die niet altijd in gestabiliseerde vorm zijn te krijgen. Hiermee zijn onbewogen opnamen met 2,5 tot 3,5 keer langere sluitertijd te maken, waardoor je in situaties waarin je normaal gesproken een statief zou gebruiken nu uit de hand kunt fotograferen.

Gebruiksgemak
Het 2,7 inch Clear Photo LCD-scherm geeft de gemaakte afbeeldingen helder weer. Bovendien worden de camera-instellingen overzichtelijk getoond zodat ook de beginnende fotograaf gemakkelijk aanpassingen kan doorvoeren. Zo is onder andere een RGB-histogram te bekijken dat de kleurbalans van de gemaakte foto weergeeft.

De camera maakt gebruik van een CCD-sensor met antistof-functie. Daarmee is het traditionele risico van stof op de sensor bij het verwisselen van lenzen aanzienlijk verkleind. Naast de α-lenzen zijn ook de KonicaMinolta-objectieven te gebruiken.

Verder is de Autofocus-motor verbeterd, zodat scherpstelling op alle of een of meerdere van de negen AF-punten nu nog sneller en nauwkeuriger gaat.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende scenes, waarvoor de optimale instellingen zijn voorgeprogrammeerd. Daarnaast zijn er acht creatieve stijlen, waarmee zonder verdere instellingen een artistiek tintje aan de foto wordt gegeven.

De krachtige accu maakt ongeveer 750 foto’s voordat hij moet worden opgeladen. De resterende accuduur wordt als percentage op het display getoond. Als optie is een verticale grip verkrijgbaar die plaats biedt aan twee extra accu’s. Bovendien wordt hiermee de camera beter handelbaar wanneer de camera 90 graden wordt gedraaid voor bijvoorbeeld portretfoto’s.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony α200 Digital SLR is vanaf februari 2008 zowel los als in kit-vorm verkrijgbaar. De losse body heeft een adviesprijs van 599 euro. De kit-vorm samen met een 18-70mm lens kost 699 euro. De dubbelkit met een 18-70mm lens en de 75-300mm lens heeft een adviesprijs van 899 euro.Nieuwe Sony Handycams zorgen voor High Definition beeld en geluid

Badhoevedorp, 7 januari 2008 – Sony introduceert zes nieuwe High Definition Handycam-modellen die videobeelden vastleggen in de hoogste resolutie (1920 x 1080). De nieuwe modellen zijn uitgerust met de hoogwaardige CMOS-sensor en beschikken onder andere over een gezichtsherkenningsfunctie, zodat gezichten scherp blijven op videobeelden en foto’s. Sony introduceert naast de HD-Handycams tien Standard Definition Handycam-modellen met verschillende handige functies zoals 40 keer optische zoom en opnamemogelijkheid op verwisselbaar geheugen zoals Memory Sticks.

Door de opmars van HD-televisie neemt de vraag naar HD-beeldmateriaal enorm toe. De consument wil zowel uitstekend beeld als eenvoudige bediening. De HD-Handycams zijn daarmee de logische vervangers van bestaande modellen. Gebruikers kunnen naast de bestaande Memory Stick HD Handycams kiezen uit harddisk-modellen voor zeer lange opnames en een HDV tape-model met uitgebreide handmatige instellingen.

High Definition beeldkwaliteit
De uitstekende beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt door de ClearVid CMOS-sensor met Exmor-technologie. Deze is voorzien van een directe Analoog / Digitale om zetting op de chip, waarmee de resolutie wordt verhoogd, de gevoeligheid vergroot en ruis onderdrukt. De Handycams beschikken bovendien over de krachtige BIONZ beeldprocessor die ook in de succesvolle alpha en Cyber-shot digitale camera’s wordt gebruikt. Hierdoor zijn de camcorders ook als 10 megapixel fotocamera te gebruiken.

De kwalitatief hoogwaardige Carl Zeiss-lens biedt maximaal 15x zoom en alle modellen beschikken bovendien over Super SteadyShot optische beeldstabilisatie zodat onscherpte door camerabewegingen wordt gecorrigeerd zonder kwaliteitsverlies.

Eenvoudige, innovatieve mogelijkheden
De nieuwe HD Handycams zijn de eerste camcorders die beschikken over Face Detection. Hiermee worden gezichten beter in beeld gebracht dankzij aangepaste scherpstelling, kleurbalans en lichtgevoeligheid. Met Face Detection Bit Allocation is nog meer informatie toe te voegen aan de gezichten, waardoor de kwaliteit nog verder wordt vergroot. Een tweede voordeel van de Face Detection technologie is de functie Face Index. Hiermee indexeert de camera automatisch alle verschillende gezichten die in een scène voorkomen en presenteert deze in een overzicht zodat het eenvoudig wordt om alle scènes waarin een bepaald persoon voorkomt terug te vinden.

Daarnaast beschikken de Handycams nu net als de Alpha en Cyber-shot camera’s over de doeltreffende D-range Optimiser. Hiermee worden lichtgevoeligheid en contrast beter afgestemd, zodat in lastige lichtomstandigheden het beeld goed blijft, zelfs tegen de zon in.

De interne zoom-microfoon is geschikt voor 5.1 kanaals surround-geluid. Via het Xtra Fine LCD touchscreen zijn de films in fotokwaliteit terug te kijken, zelfs vanuit een grote kijkhoek. Eenmaal aangesloten op een televisie zijn de camcorders aan te sturen via de bijgeleverde afstandsbediening.

AVCHD HDD (Hard Disk Drive) – Langste HD-opnametijd
Gebruikers hebben met de AVCHD HDD Handycam geen omkijken naar schijfjes of tapes, want de harde schijf neemt alles op en biedt ruimte aan vele uren beeldmateriaal. Het topmodel, de HDR-SR12E, heeft een harde schijf van 120GB en kan twee volledige dagen achter elkaar opnemen. De Handycam is tevens voorzien van een Memory Stick Duo slot waarmee de gebruiker kan kiezen om op de interne harde schijf of op de Memory Stick te filmen/fotograferen en ook filmmateriaal van de harde schijf te kopiëren naar de Memory Stick. Daarnaast kunnen met deze Handycam foto’s in een resolutie van wel 10 Megapixel worden gemaakt. Deze Handycam heeft tevens een indrukwekkende 16Mbps Full HD beeldkwaliteitsmodus.

HDV – Gemak en handmatige instellingen
HDV blijft de voornaamste keuze van video-enthousiastelingen die hun beelden graag bewerken en gebruik willen blijven maken van bestaande DV-tapes. De nieuwe HC9E beschikt over vele professionele functies en mogelijkheden zoals handmatige spot metering en scherptestelling via het LCD-scherm.

Standard Definition Handycam – Aantrekkelijk geprijsd en gebruiksvriendelijk
De Standard Definition Handycams hebben dezelfde technologieën als de HD-camcorders zoals Super SteadyShot, Face Detection, D-Range Optimiser en de ClearVid CMOS sensor met Exmor en BIONZ-porcessor. Ook deze aantrekkelijk geprijsde camcorders zijn verkrijgbaar als HDD-, DVD- en DV-model.

Prijzen
HDR-SR12E 1499,- euro
HDR-SR11E 1299,- euro
HDR-SR10E 999,- euro
HDR-HC9E 1199,- euro
DCR-SR210E 849,- euro
DCR-SR75E 699,- euro
DCR-SR55E 599,- euro
DCR-SR36E 549,- euro
DCR-SR35E 499,- euro
DCR-DVD310E 449,- euro
DCR-DVD110E 349,- euro
DCR-HC61E 399,- euro
DCR-HC53E 279,- euro
DCR-HC51E 249,- euro

Geen opmerkingen: