maandag 7 januari 2008

Zoho Notebook - Wereldwijd Web Wonder van Zoho!
In een vorig artikel is hun online-tekstverwerker Writer al aan de orde gekomen en deze keer verdiende aandacht en applaus voor Zoho Notebook.
Notebook: inderdaad een soort klad- of schrijfblok, maar wel eentje die je niet mee hoeft te sjouwen en die je vanaf elke computer met een Internetaansluiting kunt gebruiken, omdat de inhoud op de Zoho-servers staat.
En die inhoud kan heel divers zijn en bestaan uit tekst, afbeeldingen, audio, video, RSS-feeds, webpagina's, bestanden en documenten uit Zoho Writer, Sheet (spreadsheet) en Show (presentatie)
Audio en video kunnen zelfs direct opgenomen en opgeslagen worden! Met het tekengereedschap kun je lijnen en vormen toevoegen en met de invoegtoepassing Notebook Helper voor FireFox kun je materiaal uit webpagina's in Notebook plakken. Elk toegevoegd item komt als verplaatsbaar en schaalbaar object op een pagina van het Notebook te staan. En je kunt zo'n object, een pagina of het gehele Notebook delen met anderen en er samen gelijktijdig aan werken met versie-controle en commentaar.
Ideaal voor projecten en teams dus met als extra voorziening de integratie van Skype om te chatten en te bellen. Een boek, pagina of los object publiceren kan natuurlijk ook. Het komt dan beschikbaar via een url als een webpagina. Of je kunt het ïntegreren in je weblog of homepage door de code daar te plaatsen.
Op het webblog van de Monitor vind je hier verschillende voorbeelden van.
Zoho Notebook biedt dus nuttige mogelijkheden voor zakelijk en particulier gebruik. Bijvoorbeeld gezamenlijke projecten of opdrachten, les- en cursus materiaal, folders, prospectus, handleidingen, home page en natuurlijk ook gewoon als veelzijdige multimedia-kladblok!
Echt dus weer een World Wide Web Wonder van het ontwikkelteam van Zoho.
En naast Writer, Show, Sheet en Notebook hebben ze nog meer digitale mirakels in de aanbieding.
Op de website vind je onder andere nog online-applicaties voor databases, Internetvergaderen, projectmanagement, verkoopbeheer, groeps-chatten, groupware & wiki en een complete Business Suite.
Het meeste is gratis te gebruiken en prachtig om mee te werken of te spelen.
Dit is de toekomst van het Internet!
Meer informatie vind je op de forums en blogs
Meer over Zoho en voorbeelden op dit blog
Engelstalige instructie-video op YouTube, in het kader rechts staan nog meer video's!


aan het werk met Zoho NotebookTechnorati Tags ,

Geen opmerkingen: