zaterdag 19 januari 2008

Glary Utilities

Goede raad is duur! Goed gereedschap ook!
Maar niet bij pc-rubriek de Monitor, want deze tip en de goed gevulde gereedschapskist die ik daarin aanbeveel zijn beide gratis!
Het gaat om het freeware programma Glary Utilities, dat overzichtelijk gevuld is met nuttig (systeem)gereedschap:

Zoals je hierboven kunt zien is de interface overzichtelijk en duidelijk.
De mogelijkheden van OPSCHONEN EN HERSTEL staan al keurig in beeld. Het onderdeel Software Verwijdering werkt sneller en beter dan dat van Windows.
Onder OPTIMALISEREN vind je een Opstartmanager om alle programma's die met Windows mee opstarten te beheren, Geheugen Optimalisering die ook op de achtergrond kan blijven draaien en de Context Menu Manager voor het beheer van het 'rechts klik menu' voor bestanden en mappen
Dan volgt PRIVACY EN BEVEILIGING met mogelijkheden om bestanden te versleutelen, gewiste bestanden terug te halen of ze permanent en onherstelbaar te verwijderen en een Sporenwisser om alle Internet- en gebruikerssporen op te ruimen.
In BESTANDEN & MAPPEN vind je Schijfanalyse met een gedetailleerd overzicht van het ruimtegebruik, een Lege Mappen en Dubbele Bestanden Zoeker en een Bestanden Splitter en Samenvoeger
Onder SYSTEM TOOLS een Proces Manager om lopende processen te beheren en te controleren, een Internet Explorer Assistent voor het beheer van invoegtoepassingen en herstel in geval van kaping en het standaard Windowsgereedschap.
Onder 1-KLIK ONDERHOUD vind je naast het al beschreven gereedschap ook een Spyware Verwijderaar.
Al met al uitstekende software die geschikt is voor iedereen. Een aanrader dus!
De gratis versie is alleen voor privégebruik. De betaalde pro-versie doet zijn werk nog beter, desgewenst gepland en automatisch en kost 40 dollar.
En dat is dan wel een stuk duurder dan Advanced Windows Care Pro, ook besproken op dit blog

Geen opmerkingen: