vrijdag 27 juni 2008

CorelDRAW Graphics Suite X4: alle mogelijkheden voor minder geld!

onderaan dit artikel vind je de interactieve versie!

Ook in deze Monitor een softwaretip voor creatieve grafische ontwerpers, tekenaars en fotografen.

En dat creatief slaat ook op het omgaan met de inhoud van de portemonnee.

Geld besparen dus, zonder inleveren op mogelijkheden en kwaliteit.

Dat kan met Corel CorelDRAW Graphics Suite X4 want dit product is veel goedkoper dan vergelijkbare software van Adobe.

Dus eerst proberen en testen en dan pas iets kopen, is ook hier weer het advies.

Versie X4 is gebruikersvriendelijker door een nieuwe interface met onder andere een stapsgewijs interactief Hints-venster, waardoor het makkelijk wordt om aan de slag te gaan en de gewenste gereedschappen te vinden.

En ook deze gereedschappen voor onder andere lay-out, vectorillustratie en fotobewerking zijn verbeterd en bieden meer mogelijkheden.

CorelDRAW® X4 is een uitstekende toepassing voor vectorillustratie en paginalay-out.

Of je nu professioneel ontwerper bent of gewoon professionele resultaten wilt, met CorelDRAW X4 is de klus zo geklaard.

Met de krachtige, maar toch intuïtieve illustratiegereedschappen en een toonaangevende bestandscompatibiliteit met ruim 100 import-/exportfilters kunt je snel en gemakkelijk uw ontwerpen creëren.

Met CorelDRAW® Graphics Suite X4 maak je met gemak professioneel promotie- en marketingmateriaal zoals logo´s; brochures; advertenties; nieuwsbrieven; tekeningen; (web)graphics; reclameborden; ontwerpen; opdrukkken en patronen.

Of je ontwikkelt zelf een eigen huisstijl en verbetert een bedrijfs- of

product-imago.

Een lay-out kiezen is geen probleem met het interactieve tabelgereedschap, de onafhankelijke paginalagen, real-time tekstopmaakvoorbeelden en een geïntegreerde functie voor lettertypeherkenning.

Met een nieuwe interactieve tabelfunctie in CorelDRAW X4 kun je tabellen maken en importeren om een gestructureerde lay-out te maken voor tekst en afbeeldingen.

Onafhankelijke paginalagen geven je meer controle en bieden je de mogelijkheid individuele pagina lay-outs te kiezen voor een document bestaande uit meerdere pagina’s.

De nieuwe functie Live tekstopmaak in CorelDRAW X4 toont hoe een wijziging van de tekstopmaak eruit zal zien voordat je deze toepast.

Dankzij gebruiksvriendelijke functies zoals Grens maken, Vereenvoudigde ster en Slim vullen kunt je sneller ideeën uitwerken.

CorrelDraw is compatibel met onder andere Microsoft® Publisher, Adobe® Photoshop® CS3, Adobe Illustrator CS3 en Microsoft® Word 2007.

En je kunt nu PDF-bestanden met opmerkingen importeren.

Hoofdfuncties van CorelDRAW

Fotobewerking

In tegenstelling tot het eerder besproken grafische pakket Xara Xtreme & Pro heeft CorelDraw met PHOTO-PAINT® X4 wel komplete en professionele beeldbewerkingssoftware aan boord.

Met PHOTO-PAINT kun je foto´s snel en eenvoudig retoucheren en verbeteren.

Het is geïntegreerd en werkt samen met CorelDRAW X4 en biedt volledige ondersteuning van 24-bits-kleuren.

Het pakket ondersteunt ook onbewerkte (RAW) camerabestandsindelingen voor honderden verschillende soorten camera’s.

Meer functies en effecten bieden nu real-time terugkoppeling uit het histogram, zodat je wijzigingen kunt bekijken en resultaten kunt vergelijken als je de afbeeldingstoon wijzigt, effecten toepast of onbewerkte (RAW) camerabestanden verwerkt.

Verder zijn onder andere de werkomgeving en bestandsuitwisseling met Adobe PhotoShop verbeterd en kunnen bestanden in PDF 1.7 en PDF/A-formaat opgeslagen worden.

Jammer dat de interface van CorelDraw en Photo-Paint in het Nederlands en de hulp in het Engels is, want daardoor kost het toch meer moeite om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen.

Gelukkig is er wel Nederlandstalige hulp aanwezig in de vorm van de Corel Tutor, tips & trucs, hints en het bijgeleverde handboek van 100 pagina’s. En er zijn natuurlijk altijd nog uitstekende boeken in de boekhandel verkrijgbaar!

Corel® PowerTRACE

Met Corel® PowerTRACE X4 kun je bitmaps snel en gemakkelijk overtrekken, waardoor deze naar bewerkbare en schaalbare vectorafbeeldingen kunnen worden geconverteerd. (zie de schermfoto’s aan het einde van dit artikel)

Het converteren van bitmaps naar vectorgraphics is een uitstekende manier om creatieve inhoud te importeren en in professionele resultaten om te zetten.

De nieuwe functie Middellijn overtrekken leidt tot nauwkeurigere penseelstreken en is ideaal voor het overtrekken van lijntekeningen of handtekeningen.

Corel PowerTRACE X4 biedt een kleurenpalet waarmee je kleuren gemakkelijk kunt bewerken, samenvoegen of wissen en waarmee je zelf bepaalt welke kleuren er in de overtrekresultaten verschijnen.


CorelDraw is verder nog aangevuld met andere toepassingen en extra?s.

Corel Capture X4 is een uitgebreid programma om schermfoto´s te maken van hoge kwaliteit. Het kwam daarom goed van pas bij het schrijven van dit artikel.

Voor het beheer van Lettertypen is Bitstream Font Navigator beschikbaar en met de Duplexing Wizard kun je handmatig dubbelzijdig afdrukken.

Met de Service Bureau Profiler stel je profielen in om materiaal aan te leveren voor professionele verwerking door bijvoorbeeld een drukkerij.

Dan zijn er nog 10.000 clipartafbeeldingen (inclusief gedrukte catalogus), 1000 foto´s, 1000 lettertypen en 80 sjablonen om het creatieve proces te ondersteunen.

En daarvoor kun je natuurlijk ook het mee geleverde handboek, de PDF-manual, de helpfiles, lessen en onlinebronnen gebruiken.

De adviesprijs van dit alles bedraagt Euro 712,84 voor de volledige versie en

Euro 355,81 voor de update, inclusief btw.

De laagste prijs op het Internet ligt rond de Euro 500 voor de volledige Nederlandse versie.

Vol scheppingsdrang, creatieve ideeën en/of een harde schijf vol digitale foto?s, maar een minder goed gevulde portemonnee?

Geen probleem, want voor zo´n 90 Euro koop je CorelDRAW Graphics Suite X4 voor Thuisgebruik en Studenten. Deze versie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden en mag op maximaal 3 computers in een huishouding geïnstalleerd worden.

Links:

Home page en informatie

Download de testversie en overtuig jezelf !

Wat is er nieuw!

Zelfstudie

Engelstalige community van gebruikers

ConceptShare, een online platform voor ontwerpers

Support

SchoolBox, Corel Software voor het onderwijs

Op de volgende pagina´s tref je een aantal schermfoto´s met meer informatie aanZowel CorelDRAW als Photo-PAINT openen met een handig Snelstart-scherm


De interface van CorelDraw:

de Nederlandstalige Hints aan de rechterkant geven hulp bij het gekozen gereedschap.

In dit geval SELECTIE, aangeklikt in de Toolbox-balk aan de linkerkant

de foto uit het bovenstaande document na de functie BITMAP OVERTREKKEN


De Engelstalige PDF-manual over de interface

en over het verschil tussen Vector- en Bitmap-graphics: Vectoren zijn opgebouwd uit wiskundig beschreven objecten en kunnen zonder kwaliteitsverlies vergroot worden. Bitmaps uit beeldpuntjes (pixels) en die dus niet!

Pagina 1 van een CorelDRAW Sjabloon met een brochure voor een dierenwinkel, met het tekstgereedschap geselecteerd.

Natuurlijk zijn grammatica- , spellingcontrole en synoniemen beschikbaar in CorelDRAW voor onbezorgd en correct tekstverwerken!

leuk dat Bitmap Overtrekken! Kun je fraaie dingen mee doen met je digitale foto’s en dat weer gebruiken in grafische ontwerpen!

pagina 2 van de sjabloon, met Bijsnijd-gereedschap geselecteerd. Extra pagina’s zijn gemakkelijk toe te voegen!

gewoon even op het paginasymbool met de + klikken om een nieuwe pagina in te voegen


menu met CorelDRAW exportformaten

menu met CorelDRAW importformaten

De interface van Corel PHOTO-PAINT

Integratie: als je in CorelDraw een bitmap selecteert en vervolgens op BITMAP BEWERKEN klikt, wordt deze in PHOTO-PAINT geopend.

Je kunt hem daar bewerken en naar de keuze de veranderingen daarna in het CorelDraw-document opslaan.

Het is overigens ook mogelijk om een afbeelding in CorelDraw zelf automatisch te laten verbeteren of het Afbeeldingsaanpassingslab uit PHOTO-PAINT daar te gebruiken!

automatisch verbeterd

het Afbeeldingsaanpassingslab:

biedt uitgebreide functionaliteit voor het verbeteren van foto’s.

Automatisch en handmatig aanpassen; witbalans; momentopname; enz

informatie uit de PDF-handleidingimportformaten van PHOTO-PAINTexportformaten van PHOTO-PAINT


***** PC-RUBRIEK DE MONITOR, JUNI 2008


Technorati Tags ,,Read this document on Scribd: CorelDRAW Graphics Suite X4

CorelDRAW Graphics Suite X4: alle mogelijkheden voor minder geld! Ook in deze Monitor een softwaretip voor creatieve grafische ontwerpers, tekenaars en fotografen. En dat creatief slaat ook op het omgaan met de inhoud van de portemonnee. Geld besparen dus, zonder inleveren op mogelijkheden en kwaliteit. Dat kan met Corel CorelDRAW Graphics Suite X4 want dit product is veel goedkoper dan vergelijkbare software van Adobe. Dus eerst proberen en testen en dan pas iets kopen, is ook hier weer het advies. Versie X4 is gebruikersvriendelijker door een nieuwe interface met onder andere een stapsgewijs interactief Hints-venster, waardoor het makkelijk wordt om aan de slag te gaan en de gewenste gereedschappen te vinden. En ook deze gereedschappen voor onder andere lay-out, vectorillustratie en fotobewerking zijn verbeterd en bieden meer mogelijkheden. CorelDRAW® X4 is een uitstekende toepassing voor vectorillustratie en paginalay-out. Of je nu professioneel ontwerper bent of gewoon professionele resultaten wilt, met CorelDRAW X4 is de klus zo geklaard. Met de krachtige, maar toch intuïtieve illustratiegereedschappen en een toonaangevende bestandscompatibiliteit met ruim 100 import-/exportfilters kunt je snel en gemakkelijk uw ontwerpen creëren. Met CorelDRAW® Graphics Suite X4 maak je met gemak professioneel promotie- en marketingmateriaal zoals logo´s; brochures; advertenties; nieuwsbrieven; tekeningen; (web)graphics; reclameborden; ontwerpen; opdrukkken en patronen. Of je ontwikkelt zelf een eigen huisstijl en verbetert een bedrijfs- of product-imago. Een lay-out kiezen is geen probleem met het interactieve tabelgereedschap, de onafhankelijke paginalagen, real-time tekstopmaakvoorbeelden en een geïntegreerde functie voor lettertypeherkenning. Met een nieuwe interactieve tabelfunctie in CorelDRAW X4 kun je tabellen maken en importeren om een gestructureerde lay-out te maken voor tekst en afbeeldingen. Onafhankelijke paginalagen geven je meer controle en bieden je de mogelijkheid individuele pagina lay-outs te kiezen voor een document bestaande uit meerdere pagina's. De nieuwe functie Live tekstopmaak in CorelDRAW X4 toont hoe een wijziging van de tekstopmaak eruit zal zien voordat je deze toepast. Dankzij gebruiksvriendelijke functies zoals Grens maken, Vereenvoudigde ster en Slim vullen kunt je sneller ideeën uitwerken. CorrelDraw is compatibel met onder andere Microsoft® Publisher, Adobe® Photoshop® CS3, Adobe Illustrator CS3 en Microsoft® Word 2007. En je kunt nu PDF-bestanden met opmerkingen importeren. Hoofdfuncties van CorelDRAW Fotobewerking In tegenstelling tot het eerder besproken grafische pakket Xara Xtreme & Pro heeft CorelDraw met PHOTO-PAINT® X4 wel komplete en professionele beeldbewerkingssoftware aan boord. Met PHOTO-PAINT kun je foto’s snel en eenvoudig retoucheren en verbeteren. Het is geïntegreerd en werkt samen met CorelDRAW X4 en biedt volledige ondersteuning van 24-bits-kleuren. Het pakket ondersteunt ook onbewerkte (RAW) camerabestandsindelingen voor honderden verschillende soorten camera's. Meer functies en effecten bieden nu real-time terugkoppeling uit het histogram, zodat je wijzigingen kunt bekijken en resultaten kunt vergelijken als je de afbeeldingstoon wijzigt, effecten toepast of onbewerkte (RAW) camerabestanden verwerkt. Verder zijn onder andere de werkomgeving en bestandsuitwisseling met Adobe PhotoShop verbeterd en kunnen bestanden in PDF 1.7 en PDF/A-formaat opgeslagen worden. Jammer dat de interface van CorelDraw en Photo-Paint in het Nederlands en de hulp in het Engels is, want daardoor kost het toch meer moeite om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Gelukkig is er wel Nederlandstalige hulp aanwezig in de vorm van de Corel Tutor, tips & trucs, hints en het bijgeleverde handboek van 100 pagina's. En er zijn natuurlijk altijd nog uitstekende boeken in de boekhandel verkrijgbaar! Corel® PowerTRACE Met Corel® PowerTRACE™ X4 kun je bitmaps snel en gemakkelijk overtrekken, waardoor deze naar bewerkbare en schaalbare vectorafbeeldingen kunnen worden geconverteerd. (zie de schermfoto's aan het einde van dit artikel) Het converteren van bitmaps naar vectorgraphics is een uitstekende manier om creatieve inhoud te importeren en in professionele resultaten om te zetten. De nieuwe functie Middellijn overtrekken leidt tot nauwkeurigere penseelstreken en is ideaal voor het overtrekken van lijntekeningen of handtekeningen. Corel PowerTRACE X4 biedt een kleurenpalet waarmee je kleuren gemakkelijk kunt bewerken, samenvoegen of wissen en waarmee je zelf bepaalt welke kleuren er in de overtrekresultaten verschijnen. CorelDraw is verder nog aangevuld met andere toepassingen en extra’s. Corel Capture X4 is een uitgebreid programma om schermfoto’s te maken van hoge kwaliteit. Het kwam daarom goed van pas bij het schrijven van dit artikel. Voor het beheer van Lettertypen is Bitstream Font Navigator beschikbaar en met de Duplexing Wizard kun je handmatig dubbelzijdig afdrukken. Met de Service Bureau Profiler stel je profielen in om materiaal aan te leveren voor professionele verwerking door bijvoorbeeld een drukkerij. Dan zijn er nog 10.000 clipartafbeeldingen (inclusief gedrukte catalogus), 1000 foto’s, 1000 lettertypen en 80 sjablonen om het creatieve proces te ondersteunen. En daarvoor kun je natuurlijk ook het mee geleverde handboek, de PDFmanual, de helpfiles, lessen en onlinebronnen gebruiken. De adviesprijs van dit alles bedraagt € 712,84 voor de volledige versie en € 355,81 voor de update, inclusief btw. De laagste prijs op het Internet ligt rond de € 500 voor de volledige Nederlandse versie. Vol scheppingsdrang, creatieve ideeën en/of een harde schijf vol digitale foto’s, maar een minder goed gevulde portemonnee? Geen probleem, want voor zo’n 90 Euro koop je CorelDRAW Graphics Suite X4 voor Thuisgebruik en Studenten. Deze versie mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden en mag op maximaal 3 computers in een huishouding geïnstalleerd worden. Links: Home page en informatie Download de testversie en overtuig jezelf ! Wat is er nieuw! Zelfstudie Engelstalige community van gebruikers ConceptShare, een online platform voor ontwerpers Support SchoolBox, Corel Software voor het onderwijs Op de volgende pagina´s tref je een aantal schermfoto’s met meer informatie aan: Zowel CorelDRAW als Photo-PAINT openen met een handig Snelstart-scherm De interface van CorelDraw: de Nederlandstalige Hints aan de rechterkant geven hulp bij het gekozen gereedschap. In dit geval SELECTIE, aangeklikt in de Toolbox-balk aan de linkerkant de foto uit het bovenstaande document na de functie BITMAP OVERTREKKEN De Engelstalige PDF-manual over de interface en over het verschil tussen Vector- en Bitmap-graphics: Vectoren zijn opgebouwd uit wiskundig beschreven objecten en kunnen zonder kwaliteitsverlies vergroot worden. Bitmaps uit beeldpuntjes (pixels) en die dus niet! Pagina 1 van een CorelDRAW Sjabloon met een brochure voor een dierenwinkel, met het tekstgereedschap geselecteerd. Natuurlijk zijn grammatica- , spellingcontrole en synoniemen beschikbaar in CorelDRAW voor onbezorgd en correct tekstverwerken! leuk dat Bitmap Overtrekken! Kun je fraaie dingen mee doen met je digitale foto's en dat weer gebruiken in grafische ontwerpen! pagina 2 van de sjabloon, met Bijsnijd-gereedschap geselecteerd. Extra pagina's zijn gemakkelijk toe te voegen! gewoon even op het paginasymbool met de + klikken om een nieuwe pagina in te voegen menu met CorelDRAW exportformaten menu met CorelDRAW importformaten De interface van Corel PHOTO-PAINT Integratie: als je in CorelDraw een bitmap selecteert en vervolgens op BITMAP BEWERKEN klikt, wordt deze in PHOTO-PAINT geopend. Je kunt hem daar bewerken en naar de keuze de veranderingen daarna in het CorelDraw-document opslaan. Het is overigens ook mogelijk om een afbeelding in CorelDraw zelf automatisch te laten verbeteren of het Afbeeldingsaanpassingslab uit PHOTO-PAINT daar te gebruiken! automatisch verbeterd het Afbeeldingsaanpassingslab: biedt uitgebreide functionaliteit voor het verbeteren van foto's. Automatisch en handmatig aanpassen; witbalans; momentopname; enz informatie uit de PDF-handleiding importformaten van PHOTO-PAINT exportformaten van PHOTO-PAINT PC-RUBRIEK DE MONITOR, JUNI 2008

Geen opmerkingen: