woensdag 11 juni 2008

Threatfire dicht de gaten!

ThreatFire dicht de gaten!

Dit gratis programma is eigenlijk een verplicht nummer voor alle computers!
Het werkt aanvullend op de bescherming van al geïnstalleerde antimalware-toepassingen en gebruikt zeer weinig geheugen.
De installatie is een fluitje van een cent zonder ingewikkelde configuratie en je wordt bij het gebruik niet lastig gevallen met allerlei vervelende en onnodige waarschuwingen.
Met de ActiveDefense Technology is je PC meteen beschermd tegen bekende en nog onbekende vormen van malware, zoals virussen, wormen,
Trojaanse Paarden, rootkits, sommige Spyware en Buffer Overflow
.
ThreatFire houdt met geavanceerde gedragsanalyse alles in de gaten en breit de steken recht die de firewall en antivirusscanner laten vallen. Geen enkel programma werkt immers perfect.aanvullende bescherming gebaseerd op gegevens uit 2007

Kwaadaardige code en programma's worden in quarantaine gezet en verdachte gebeurtenissen worden gemeld.
Met een klik krijg je gedetailleerde gegevens over de actie die ondernomen gaat worden en kun je informatie over de bedreiging opvragen.
Iedere gebruiker kan bijdragen aan de
ThreatFire Secure Community, zodat anoniem wereldwijd gegevens over nieuwe malware verzameld kunnen worden met als doel snellere detectie en blokkade.
ThreatFire heeft ook PC Tools Antivirus aan boord dat je kunt laten scannen, maar dat geen bescherming op de achtergrond biedt.
Met de System Activity Monitor kun je verder nog uitgebreide informatie opvragen over alle lopende processen en deze naar wens stoppen.
ThreatFire kan in principe zonder problemen in combinatie met alle bestaande antivirusprogramma's gebruikt worden. Avast hield er echter niet van tijdens mijn test een tijd geleden, maar ik weet niet of dit inmiddels opgelost is. Zo niet dan kun je in Avast instellen dat ThreatFire genegeerd wordt.
ThreatFire is gratis voor persoonlijk gebruik, in een zakelijke omgeving moet de
Pro-versie aangeschaft worden. Deze biedt als extra geavanceerde instellingen voor de automatische updates en de ThreatFire Secure Community en telefonische ondersteuning.
PC Tools Software is ook de ontwikkelaar van de bekende programma's
Spyware Doctor en Registry Mechanic.
Men biedt een totaalpakket voor bescherming in de vorm van
Internet Security.
Op de
Engelse web site staat tevens een gratis en betaalde versie van PC Tools Antivirus.
Men heeft nog meer gratis software in de aanbieding:
PC Tools Firewall Plus
Links:
De
Nederlandse home page
De
Engelse
ThreatFire, versie 3.5, kenmerken, handleiding, veel gestelde vragen, reviews

Schermafbeeldingen


Openingsscherm met onder andere wereldwijde gegevens en verspreiding van malware.Statistische gegevens: totalen van mijn computer en van alle gebruikers op 11 juni 2008

Start Scan: hier wordt ook gebruik gemaakt van het ingebouwde PC Tools AntiVirus

Threat Control: met de tab Protection Log geopend


Advanced Tools: uitgebreide procesgegevens, onder Advanced Rule Settings kunnen ervaren gebruikers eigen regels aanmaken.

Settings: Default Actions: het wordt aanbevolen om deze instellingen zo te laten staan! Onder Quarantine kan ingesteld worden dat er altijd eerst een Systeem Herstel Punt gemaakt wordt!

Klik hier of op de afbeelding om ThreatFire meteen te downloaden!

PC-RUBRIEK DE MONITOR, juni 2008

klik HIER om dit artikel in een volledig scherm te lezen, te downloaden, emailen of om het in je blog of site op te nemen!

Technorati Tags ,

Geen opmerkingen: