maandag 21 juni 2010

Films downloaden van YouTube of converteren naar Flash

Films van YouTube Downloaden is tegenwoordig Easy als abc. Vroeger moest je hier nog speciale programma’s voor kopen, zoals Internet Downloader van Easy Computing. Of gebruikte je de Screenshare functie van videobewerkingsoftware zoals Magix Video deLuxe. Om de grootte van de films te beperken zijn alle video’s op YouTube etc. in .FLV formaat, wat je videospeler echter weer niet kan afspelen…converteren dus!

Tegenwoordig heb je de vele YouTube Downloaders. De bekendste (39 miljoen keer gedownload op CNNet.com, dus zal wel goed zijn) is met de logische naam….YouTube Downloader. Voer gewoon de URL van het filmpje in de YouTube Downloader, kies het gewenste formaat en druk op Convert! Nadeeltje  vind ik dat je alleen naar .wmv kunt downloaden. Voordeel is weer wel dat je rechtstreeks naar PSP of Iphone-formaat kunt converteren.

Er zijn echter meer alternatieven. Zo is er Kick You Tube. Voeg gewoon achter de www in de adresbalk van het filmpje die je aan het bekijken bent en je kunt met een klik op kiezen voor converteren. Hier vind je daar meer info over. Momenteel is de service uit de lucht, dus wellicht is hij al weer verboden. Maar YouTube Grappers te over, zoals je hier kunt lezen Persoonlijk houd ik het gewoon bij de YouTube Downloader. Die kun je hier downloaden, en tevens een instructievideo bekijken.

 

Nog even een tipje voor andersom kopiëren.  Films zijn gauw zwaar. Als je bv naar YouTube upload, worden er daarom automatisch FLV bestanden van gemaakt. FLV is vele malen kleiner. Voor het plaatsen van filmpjes op je website dan ook een ideaal formaat. Om een film naar FLV te converteren gebruik ik de Riva FLV Converter. Die werkt zo mogelijk nog eenvoudiger: browse in het programma naar het videobestand, kies waar het FLV-bestand opgeslagen moet worden…en klaar!

 

Er zullen vast nog andere mogelijkheden zijn…weet je een betere, dan laat het maar weten!

 

Posted via email from pc-rubriek de Monitor

Geen opmerkingen: