vrijdag 18 juni 2010

Fims van Youtube opnemen

Films van YouTube opnemen is tegenwoordig eenvoudig. Vroeger moest je nog betaalde YouTube Grabbers als bv van Easy Computing kopen, of de screenshare-functie (opnemen wat je op je scherm ziet) van een videobewerkingsprogramma als Magix Video deLuxe gebruiken. Nu kan dat allemaal gratis.

De bekendste YouTube-downloader is met de logische naam....YouTube Downloader. Via CNNNet.com is deze gratis te downloaden. Dit is al 39 miljoen keer gebeurt, dus deze tool zal wel goed zijn...Op de site staat ook een instructiefilmpje. Basicly voeg je gewoon de URL in en drukt op Convert! Je kunt het doen naar je PC converteren (helaas alleen als .wmv) maar ook rechtstreeks naar je Iphone of PSP.

Of je voert gewoon, meteen achter www, het woordje "kick" to aan de URL van het filmpje. Ook dan kun je met 1 druk op de knop converteren. Meer informatie over hoe dat werkt. Momenteel is de site uit de lucht...misschien al verboden?

Als je een film upload naar YouTube of klonen als Vimeo, maakt het systeem er automatisch FLV-bestanden van. Deze zijn vele malen minder zwaar, het is een soort Flash. Wil je je zware filmpje converteren naar .FLV, bijvoorbeeld om het op je website te zetten zonder dat je site daardoor trager wordt? Ik gebruik daarvoor de Riva FLV Player. Ook dit werkt eenvoudig...selecteer je filmpje en druk op Convert...

Er zullen vast meerdere wegen naar Rome leiden, maar dit zijn de tools die ik gebruik...

Geen opmerkingen: