vrijdag 18 juni 2010

Review nieuwe versies van Immunet Protect: een must voor elke computer op het Internet!

Immunet werd in 2008 opgericht door twee veteranen uit de antivirus-industrie en in februari nam ik al eens een kijkje in de gratis versie van hun uitstekende antimalware product, dat ik sindsdien als aanvullende protectie ben blijven gebruiken naast programma's als Vipre, Avast en Avira.
Op dat moment waren er ruim 64.000 gebruikers die tegen bijna 7 miljoen gevaren beschermd werden.
Op 8 juni 2010 zitten inmiddels ruim 280.000 mensen in de 'cloud' die elkaar beschermen tegen ruim 13 miljoen bedreigingen en dat is het hele spectrum aan virussen en malware!
Dus wat verwacht je nog meer van een gratis virusscanner die je ook nog eens naast je huidige (gratis) product kunt gebruiken, inclusief residente bescherming op de achtergrond!
En je PC wordt er niet door vertraagd!
Immunet Protect heeft geen updates van een virusdatabase nodig want alle communicatie verloopt via de 'cloud' (online gebruikerscollectief) en de gigantische database wordt ook op die manier geraadpleegd en bijgewerkt. Het grootste voordeel van dit systeem is de razendsnelle detectie en onderschepping van nieuwe malware.
Het is ook een sociaal systeem want je beschermt in feite elkaar. De ontwikkelaars hebben er dan ook voor gezorgd dat je heel gemakkelijk nieuwe gebruikers kunt uitnodigen via email en sociale netwerken als Facebook & Twitter.
Immunet Protect Free is daarom zonder meer een verplicht nummer voor elke computer met een internetverbinding.Een nadeel: zonder Internetverbinding is er geen bescherming, als je tenminste geen ander antivirusproduct geïnstalleerd hebt. Om dit probleem op te lossen en omdat er tenslotte ook brood op de plank moet komen hebben de ontwikkelaars nu ook een 'stand alone'-versie genaamd Immunet Protect Plus op de markt gezet.


 
Immunet Protect Plus
En die biedt een aantal voordelen boven de gratis versie:
  • bescherming zonder Internetverbinding via een locale virusdatabase en scannen (van individuele bestanden en mappen) op aanvraag
  • verbeterde malware- en rootkitdetectie en bescherming
  • emailscanning: alle mail die in een locale mailbox op een pc wordt opgeslagen wordt door Immunet Protect Plus gescand
  • scans kunnen gepland worden
  • controle van ingepakte en zipbestanden
  • support per telefoon of binnen 24 uur per email
Vergelijking:

De prijsstelling van Immunet Protect Plus is zeer concurrerend: 19,95 Dollar voor 1 computer met een jaar lang updates en upgrades, voor 2 jaar kost dat 29,95 Dollar. Voor 3 pc's respectievelijk 24,95 en 39,95 Dollar! Je hebt dan geen ander antivirusproduct meer nodig

In combinatie met een goede gratis Nederlandstalige firewall als PC Tools Firewall Plus, die geschikt is voor zowel ervaren als onervaren gebruikers, heb je dan uitstekende bescherming.
Je kunt natuurlijk ook de firewall in Windows aanzetten, maar ik heb zelf liever een beter product dat ook uitgaand verkeer bewaakt
Het zou me absoluut niet verbazen als Immunet zich dit jaar schaart onder de beste virusscanners. Het product is al aangemeld bij het meest betrouwbare testinsttuut AV-Comparatives.
Protect Plus kun je 30 dagen lang testen. Immunet raadt overigen af om de Plus-versie naast een ander Antivirusproduct te draaien. Zoals al gezegd is dit voor de gratis versie geen probleem of beter gezegd een zeer sterke kant!
De installatie is overigens inclusief de ASK-Toolbar, maar dat onderdeel is niet verplicht en kun je uitvinken! In versies vanaf 22 juni is deze echter niet meer aanwezig!Meer informatie en downloads:
Immunet Protect
Systeemvereisten en comatibel Antivirusproducten
Immunet Protect Plus
Blog aankondiging
Immunet op PC-rubriek de Monitor
Immunet Protect Free video:


Sceenshots Immunet Protect Plus

Scanopdrachten

een poging om een Trojan te downloaden strandt natuurlijk!

en die Trojan vinden ook terug in de geschiedenis van gescande bestanden en de Quarantaine


overzicht van een deel van de testperiode

een gedeelte van de settings:
PROTECTION:
alle software-installaties worden bewaakt en dat geldt ook voor startende programma's. Blocking Mode zorgt er voor dat software alleen geïnstalleerd kan worden nadat vastgesteld is dat het een veilig programma betreft
Dan zie je vervolgens drie scanmodules:
Ethos: verzorgt de zogenaamde heuristische analyse
Spero is de cloudmodule die werkt volgens collectieve leermodellen en die ook de collectieve database onderhoudt en raadpleegt
Tetra is alleen aanwezig in de Plus-versie en is een traditionele antivirusmodule met lokale database die de offline-protectie verzorgt, maar ook de cloud voedt en ondersteunt als de pc online is
My Community: via dit venster kun je mensen per email uitnodigen. Op 18-6-2010  zijn er in Nederland 4363 Immunet gebruikers en dat zijn er veel te weinig gezien de kwaliteit van dit programma.
Maar onbekend maakt onbemind en daar gaan we iets aan doen, dus download Immunet Protect Free, installeer het en nodig al je vrienden, bekenden en familie uit. Of laat je door PC-Rubriek de Monitor uitnodigen door een mailtje te sturen met als onderwerp IMMUNET naar het emailadres rechtsboven in de afbeelding! (klik op afbeelding voor grotere versie)

2 opmerkingen:

Frans blogt zei

een eerste serieuze review geeft teleurstellende resultaten:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2365093,00.asp
naar Immunet gemaild.

Frans blogt zei

als aanvulling op het commentaar hierboven:
http://www.pcmag.com/image_popup/0,1871,iid=261317,00.asp#
Dan doen ze het nog niet zo slecht gezien het feit dat het een aanvullende scanner betreft!