maandag 11 oktober 2010

Geld verdienen met je foto's, video's, muziek en ringtones

Heb je een mooie foto, video, muziekstuk of ringtone gemaakt? Verdien er geld aan door ze op Internet te verkopen!

Hiervoor zijn verschillende diensten. Zo is er Oypo. Hierop bieden 8.500 (professionele) fotografen hun foto's aan. Handig als je bijvoorbeeld net een mooie foto van het vrijheidsbeeld in je fotopresentatie over New York wilt hebben, of een mooie foto van een vlinder zoekt. De resultaten vallen helaas nogal tegen. Onder zoektermen als "Voetbal", "Vrijheidsbeeld" of "Liefde" vind ik toch vooral huis-tuin-en-keuken fototjes. Kun je dat zelf veel beter? Maak dan een account aan en biedt je foto's te koop aan. Je bepaalt zelf de prijs...meestal tussen de 80 cent en 2,50 euro

Hetzelfde principe vind je terug op Catooh, waar je behalve foto's ook video en muziek kunt uploaden. De meest professionele resultaten vind je nog op Wuzzon. Kijkers van het programma Dragon's Den kunnen zich deze sympathieke dames die deze site oprichtten wellicht nog herinneren. Hier vind je alles voor je mobiel: ringtones, wallpapers, animaties. Zitten erg leuke tussen.

Op zich een alleraardigst idee dit alles. Kopers en verkopers worden bij elkaar gebracht. Voor de verkoper wellicht een leuk zakcentje met zijn creaties en de koper is goedkoop uit. Voor de koper valt de kwaliteit en hoeveelheid van de foto's en video's op Oypo en Catooh echter behoorlijk tegen. of de verkoper er veel aan verdient vraag ik me af. Maar er is maar 1 manier om dat te weten te komen....zelf uitproberen!

Geen opmerkingen: