Tips voor veiliger surfen:
- Open geen e-mails van onbekenden, en klik in geen geval op links in dit soort mails, of op de bijlagen die erbij zitten.
- Cybercriminelen proberen misbruik te maken van het vertrouwen dat internetters hebben binnen sociale netwerken. Klik in dit soort omgevingen niet zo maar op links. Diensten als http://longurl.org helpen om verkorte links te controleren.
- De taal die door vrienden wordt gebruikt in berichten kan een belangrijk teken zijn. Als een online vriend normaal altijd berichtjes post en berichten stuurt in het Nederlands, is het vreemd als er plotseling een Engelstalig berichtje, of een tekst in zeer krom Nederlands van deze vriend verschijnt. Wellicht gaat het in dat geval om een nepbericht.
- Het besturingssysteem en alle andere software op de computer, inclusief de security-software, dient altijd te worden geüpdatet. Software updates voor welk programma dan ook kunnen het beste direct worden gedownload en worden geïnstalleerd om beveiligingslekken in het systeem zo snel mogelijk te dichten.
- Gebruik een degelijke beveiligingssuite die de veiligheid van alle websites die je wilt bezoeken controleert en een goed spamfilter bevat. Dit zorgt voor de meest effectieve bescherming tegen drive-by-download-aanvallen.
- Spamberichten bevatten vaak een “Unsubscribe”-knop. Het is niet verstandig om deze knop te gebruiken, aangezien deze alleen maar aan de verstuurder bevestigt dat het e-mailadres in gebruik is. De spam die naar dat e-mailadres wordt toegestuurd kan dus na het aanklikken van ‘unsubscribe’ behoorlijk toenemen. Ditzelfde geldt voor een antwoord sturen aan de afzender.
via gdata.nl
voor vandaag en daarna!
Lees meer op G Data!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten