dinsdag 2 oktober 2007

Thuiszorg voor de computer met Advanced Windows Care

november 2008: waarschijnlijk binnen een maand wordt de nieuwe versie Advanced Windows Care 3 uitgebracht en die is er alleen maar mooier en beter op geworden. Deze wordt dus zeker op dit blog besproken!


In een ander artikel heb ik hier de gratis 'magazijnchef' voor schijfonderhoud van IObit al aanbevolen.

Nu nog meer personeel in de vorm van hun programma Advanced WindowsCare.
Daarmee haal je een onderhoudsploeg met klusjesman, schoonmaker en uitsmijter in (je digitale) huis.
Zij zorgen er voor dat alles prima functioneert, ruimen op en stoppen en verwijderen ongewenst bezoek.
Met een druk op de knop zet je ze aan het werk, dus volgen we ze even tijdens hun dienst en werkzaamheden.
Allereerst wordt er gescand naar Spyware en Adware, waarna je gevonden indringers kunt laten verwijderen.
Daarna maakt Veiligheidsbewaking de Internet Explorer immuun voor bijna 28.000 parasieten, 1570 gevaarlijke internetsites en zo'n 3000 linke cookies. Deze database wordt regelmatig aangevuld.
Met een Registerscan wordt vervolgens de boekhouding van Windows gecontroleerd en opgeschoond.
Systeemanalyse onderzoekt de configuratie van Windows en systeeminstellingen en herstelt en optimaliseert als dat nodig is.
De Opstart Scan geeft een lijst van alle programma's die met Windows mee opstarten. En dat zijn er meer dan je denkt!
Ze vertragen de start, verbruiken geheugen en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.
AWC herkent er veel en geeft advies om ze al dan niet mee te laten starten. Om een analyse van onbekend spul op te vragen, kun je met een muisklik naar SysInfo.org

Met Privacy Opruiming en Scan Tijdelijke Bestanden worden alle tijdelijke bestanden van browsers, Windows en toepassingen opgespoord en geruimd.
Een muisklik op Online Virusscan gaat naar een pagina op de IObit-site met programma's en diensten, waaronder de onlinescanner van Trend Micro.
AWC houdt een logboek van veranderingen bij in het Herstel Centrum en tijdens de installatie wordt een Systeemherstelpunt gemaakt, zodat je alles altijd kunt terugdraaien.
Controleer wel even of er inderdaad backups genoteerd worden.

Advanced WindowsCare is verkrijgbaar in een gratis Personal- en Proversie. De laatste kost 29,95 Dollar per jaar en kan op maximaal drie computers geïnstalleerd worden.
AWC Pro biedt als extra's onder meer automatische updates, programma-updates, gepland onderhoud en prima support.
Bovendien repareert en optimaliseert Pro de computer en Windows veel beter dan de gratis versie. Met als resultaat een geolied en spoepel lopend machientje en een snellere internetverbinding.

Het verschil is overigens bij het gebruik van de Personal-versie ook al duidelijk merkbaar.
Als je met de rechter muisknop op het icoontje op de taakbalk klikt, vind je onder Tools onder meer nog systeemgereedschap en een geheugenmanager.
Een verborgen functie van AWC is de mogelijkheid om een programma met extra geheugen sneller te laten starten en werken. Reuze handig bij hongerige applicaties als bijvoorbeeld grafische software of games. Dit doe je door met de rechter muisknop op het programmabestand (*.exe-bestand in Explorer, snelkoppeling op Bureaublad of onder Start / Alle Programma's ) te klikken en te kiezen voor 'Boost with Advanced WindowsCare'
AWC is geschikt voor Windows XP, 2000 en Vista en heeft een gebruiksvriendelijke Nederlandstalige interface.

Kortom, Advanced WindowsCare Personal is al een aanrader voor iedere PC en met Pro houd je drie computers in een nog veel betere conditie.
Bedenk wel dat het gebruik van dit soort software altijd enige risico inhoudt, maar mocht het echt fout gaan dan zijn daar Windows Systeem Herstel en het Herstel Centrum voor.
AWC Personal en Pro zijn door mij zonder ernstige problemen uitgebreid getest op drie computers en die zijn er echt van opgeknapt.

Het zijn toch net mensen: wie fleurt er tenslotte niet op van een beetje zorg en aandacht? ;-)
Daarom de moeite waard om te proberen!


Links bij dit artikel:

Home page van Iobit

Advanced WindowsCare Personal http://www.iobit.com/AdvancedWindowsCarePersonal/index.html

Advanced WindowsCare Professional

http://www.iobit.com/AdvancedWindowsCarePro/index.html

Verschillen, inclusief concurrentie

http://www.iobit.com/AdvancedWindowsCarePersonal/features.htm#compare

De voordelen van de Pro-versie

http://www.iobit.com/AdvancedWindowsCarePersonal/upgradenow.html"... Advanced WindowsCare Personal is a comprehensive PC care utility that takes a one-click approach to help protect, repair, and optimize your computer. Scanning and finding what other utilities miss, it can keep your PC error-free and running smooth than ever. This fantastic program, over 3,600,000 downloads, is available free of charge for private use..."
IObit - Care For Your PC


2 opmerkingen:

Anoniem zei

topprog,alleen had ik vroeger de pro versie,daarvoor de free,,bij de pro had ik alles,automatic sweep,automatic updates en dergelijke,nu kreeg ik deze ochtend melding van een nieuwe versie,ik aanvaard,maar wat blijkt nu,ik sta weer op de free versie,en kan geen automatic sweep meer doen,geen automatic update,dan moet ik de pro versie kopen,kan er mij iemand raad geven,of was dit een pro versie die maar bepaalde tijd bleef,maar ik had die al zeker 6 maanden lopen

Frans blogt zei

Ik heb het even nagevraagd: vanwege de nieuwe programmaversie of het feit dat het abonnement verlopen is, moet je een nieuwe licentie kopen voor 19,95 Dollar.
Ik heb trouwens op dit moment de beta Advanced System Care 3 geïnstalleerd voor een test.
Prachtig product, zal hier tzt besproken worden.
http://www.iobit.com/
groeten,
Frans