maandag 1 oktober 2007

Onbeperkt en veilig MP3 downloaden


En dat dus niet met de bekende file-sharingprogramma's, waarbij je allerlei verziekte bestanden en malware binnenhaalt en ook nog eens illegaal bezig bent op het moment dat je gaat delen!
Het kan anders: gratis,legaal en veilig, echter wel met de beperking dat je niet complete albums van een artiest kunt binnenhalen, maar alleen losse nummers.
Maar dat wil niet zeggen dat dit niet een perfecte manier is om je Ipod of MP3-speler vol te laden of om prachtige muziekcd's te branden!
Hoe werkt dat? Simpel: je gebruikt de gratis programma's Clickster om mp3 te zoeken en downloaden of Radioliner om internetradio op te nemen.
In Clickster van REMLAPsoftware geef je gewoon een zoekterm op en er wordt vervolgens gezocht in alle hoeken en gaten van het World Wide Web. De gevonden muziek kunt dan beluisteren en naar wens downloaden. Een kind kan de was doen! Met een donatie (minimaal 5 dollar) krijg je de Pro-versie, die makkelijker werkt en sneller download en extra functies in huis heeft:
  1. playlists van online gevonden mp3'tjes maken. Pas de Mediaspeler aan en Clickster maakt een code waarmee de speler en list in een webpagina, blog of Myspace kunt plakken. (max 100 tracks!)
  2. Ingebouwde ShoutCast Radio Ripper: kies een genre en station op de website en laat Clickster Pro de uitzending opnemen. iedere song wordt als aparte MP3-track opgeslagen. Laat een paar uur lopen en je weet niet wat je ziet, hoort en brandt wink!
    Dit is overigens legaal zolang je de cd's maar voor jezelf houdt!
    Met Clickster Pro heb je dus een programma als Radioliner niet meer nodig.
    Clickster kan veel meer zenders 'rippen' dan RadioLiner en in de komende upgrade onder andere ook meer dan een station tegelijk.

....Clickster is an easy to use application which searches and downloads mp3 files from the Internet and not, from other P2P users. Providing a safe and comprehensive alternative to P2P networks like Limewire and Bearshare, Clickster requires no installation and can even run from a Flash-Drive..... (bron: Remplap site)

De ontwikkelaar Robert Palmer heeft overigens op zijn site nog meer leuke en nuttige software in de aanbieding.

Met RadioLiner neem je uitzendingen van radiostations op het Internet op, waarbij de uitgezonden track automatisch als MP3 opgeslagen worden.

Je kunt kiezen uit verschillende muziekgenres en zenders en ook zendersa toevoegen.
Als je op cd wil branden, kies dan alleen zenders met een Bitrate van minimaal 128.

Record MP3 Music for Absolutely Free

With RadioLiner you can get instant access to a huge music archive. It is a versatile tool to capture your favorite music from the internet. Listen to and download for free millions of MP3.....

(bron: Radioliner site)

Een ander gratis programma om Internet Radio op te nemen is
RadioTracker

Toch een nadeel van dit soort programma's: je zult toch vaak de opgenomen tracks moeten bewerken omdat er commentaar of ander spul mee opgenomen wordt. Dat kan overigens uitsteken met het freeware Audacity
Bij RadioTRacker heb je hier geen last van!


1 opmerking:

Frans blogt zei

Een lezer kreeg een viruswaarschuwing
van zijn scanner tijdens het gebruik van Clickster. Zelf heb ik die voor het eerst ook gehad.
Volgens de ontwikkelaar Robert Palmer kan er geen malware aan een mp3 hanger, maar kan deze wel op servers staan. Hij is al bezig om bepaalde online scripts onschadelijk te maken.