woensdag 15 oktober 2008

Cisco I-Prize

Cisco selecteert winnaar mondiale prijsvraag I-Prize Innovation

(persbericht)

Collaboration- en Web 2.0-technologieën stimuleren wereldwijd het delen van innovatieve ideeën

Hotlinks:

Cisco I-Prize Homepage

Cisco Innovation Blog

Cisco I-Prize: The Final Twelve

I-Prize Contest Proving a Winning Approach

Cisco Announces the Cisco I-Prize

Amsterdam, 15 oktober 2008 — Cisco kondigt vandaag de winnaar aan van de Cisco I-Prize Innovation Contest, een wereldwijde wedstrijd waarin buitenstaanders nieuwe businessideeën kunnen aandragen bij Cisco. Het winnende team ontwikkelde een plan voor het verbeteren van efficiënt energiebeheer met behulp van Cisco’s kennis in Internet Protocol (IP)-technologie. Omdat de teamleden in twee landen gevestigd zijn, maakten ze gedurende de ontwikkeling van het plan veelvuldig gebruik van Cisco’s collaboration-portfolio, bestaande uit Cisco TelePresence, Unified Communications en het nieuwe WebEx® Connect-platform. Niet alleen om te brainstormen over het eerste concept en het gezamenlijk uitwerken aan het businessplan, maar ook het uiteindelijke idee hebben de winaars virtueel gepresenteerd aan Cisco.

Vorig jaar oktober tijdens de opening van Cisco’s Globalization Center in Bangalore, India, besloot Cisco een wedstrijd op te starten, de Cisco I-Prize Innovation Contest. Ondernemers en innovators van over de hele wereld konden meedenken over het nieuwe ‘billion-dollar businessidee’. Hiervoor ontwikkelde Cisco een platform, waarmee mensen van buiten de organisatie werden betrokken bij de ontwikkeling van Cisco, door gezamenlijk innovatieve ideeën te creëren. Nu, na zeven maanden, zijn 1.170 ideeën aangeleverd door 140 landen en is er een winnaar.

Het winnende team, aangevoerd door Anna Gossen, een student computerwetenschap van de universiteit van Karlsruhe, heeft een plan ontwikkeld, waarin het netwerk wordt gezien als platform voor het inzichtelijk maken, beheren en controleren van energieverbruikende systemen. Het plan blinkt uit in de combinatie van technologie en een innovatief businessmodel. Hiermee mocht het team een bedrag van 250.000 dollar in ontvangst nemen. Daarnaast denken ze na over de mogelijkheid aan te sluiten bij Cisco.

“De Cisco I-Prize bood ons een platform voor het uitwerken van ons idee, het ontwikkelen van een uitvoerbaar business- en technologieplan en het ontvangen van nuttige feedback van gerenommeerde innovators en marktleiders. Deze ervaring is van onschatbare waarde geweest”, zegt Anna Gossen. “We kijken uit ernaar uit om onze ideeën daadwerkelijk op de markt te brengen in samenwerking met Cisco en een nieuwe impuls te geven aan het verbeteren van efficiënt energiebeheer door de inzet van technologie.”

De inzendingen zijn gelijk beoordeeld als businessideeën afkomstig vanuit Cisco’s interne organisatie voor de Emerging Technologies Group. Juryleden namen zowel de technologische innovatie als de zakelijk kansen in ogenschouw met als uiteindelijk doel een winstgevend plan te vinden met een potentiële opbrengst van 1 miljard dollar over vijf tot zeven jaar.

Anna_Gossen_pb.jpg

Anna Gossen, student computerwetenschap en I-Prize-winnaar


Technorati Tags

Geen opmerkingen: