woensdag 1 oktober 2008

Effectieve malware-bescherming met NOD32 voor Linux-gebruikers

Sliedrecht, 24 september 2008 – Beveiligingsspecialist NOD32 Nederland introduceert een nieuwe versie van ESET NOD32 voor Linux. De Gateway-, File- en Mail-toepassingen bieden Linux-gebruikers effectieve malware-bescherming zonder nadelige gevolgen voor de netwerkprestaties.

De drie toepassingen zijn gebaseerd op de ThreatSense-technologie v3.0. die ook de NOD32 Antivirus scan-engine aanstuurt. Dankzij de kleine footprint en hoge scansnelheid is de software zeer geschikt voor systemen met veel netwerkverkeer. Daarnaast zijn de producten zowel afzonderlijk als geïntegreerd toe te passen, zodat organisaties van elke grootte een passende beveiligingsoplossing hebben.

ESET Gateway Security voor Linux/FreeBSD

ESET Gateway Security verbetert de beveiliging van een netwerk door de http- en ftp-gateway van een organisatie te beschermen tegen bekende en onbekende virussen, wormen, trojans, spyware en phising. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt gecontroleerd om de veiligheid en prestaties te garanderen, ook wanneer grotere bestanden worden gedownload.

ESET Mail Security voor Linux/FreeBSD

ESET Mail Security beschermt mailservers tegen alle soorten internetbedreigingen, terwijl inkomende en uitgaande berichten op spam en spyware worden gecontroleerd. Beheerders kunnen gemakkelijk configuraties doorvoeren voor afzonderlijke mailboxen en bijvoorbeeld filters instellen om het scannen op bestandsgrootte, geneste archieven en scantijd te beperken.

ESET File Security voor Linux/FreeBSD

ESET File Security biedt on-demand en on-access malware-bescherming voor Linux/FreeBSD-servers. De scanner kan op verzoek van de gebruiker verschillende systeemonderdelen controleren. Daarnaast zijn uiteenlopende periodieke scantaken te definiëren, waarbij gebruik wordt gemaakt van standaard systeemplanners van Linux. De on-access scanner voorziet in real-time bewaking over het gehele bestandssysteem.

Nieuwe specificaties

Alle NOD32 voor Linux-producten beschikken net als de bestaande ESET-toepassingen over multi-processor ondersteuning, zodat meerdere bestanden tegelijkertijd gescand worden. De gebruiksinterface is aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast is beheer op afstand mogelijk dankzij de Remote Administrator. Via deze webinterface kunnen beheerders verschillende scan-parameters per gebruiker instellen. Verder is de software verbeterd op het gebied van snelheid en prestatie en zijn er meer log-mogelijkheden en betere bescherming van updatebestanden. Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie 64 bit-systemen, Sun Solaris en NetBSD version 4 OS.

Beschikbaarheid

ESET Gateway, File en Mail Security voor Linux zijn per direct beschikbaar en ondersteunen onder andere Red Hat, Sun Solaris, FreeBSD, NetBSD, Fedora, Mandriva, SuSE, Ubuntu en Debian.


-----------------


Over NOD32 Nederland / SpicyLemon

SpicyLemon, voorheen NOD32 Nederland, is beveiligingsspecialist en distributeur van onder andere een nieuwe generatie virusbeveiliging en spamfilters, namelijk NOD32 van ESET en Caretaker AntiSpam. Een nieuwe generatie, omdat de producten sneller en betrouwbaarder werken dan concurrerende producten en net even anders dan anders functioneren. Bovendien gebruiken de producten hiervoor een minimum aan systeem-resources. Meer informatie over SpicyLemon en proeflicenties voor NOD32 en Caretaker AntiSpam zijn te vinden op www.nod32.nl
Geen opmerkingen: