woensdag 15 oktober 2008

Toshiba pleit voor strategische inzet van mobiele oplossingen

Toshiba pleit voor strategische inzet van mobiele oplossingen

(persbricht)

Duurzaamheid, beveiliging en connectiviteit zijn bepalend voor hoge ROI

Breda, 15 oktober 2008 - Toshiba Computer Systems Division stimuleert mobiel werken door uit te gaan van de behoeften van het bedrijfsleven. Om dit te illustreren, presenteert het bedrijf drie nieuwe zakelijke laptops die gericht zijn op specifieke doelgroepen en gebruiksscenario’s. Tegelijkertijd roept Toshiba ondernemers en IT-managers op om hun visie op laptops aan te scherpen door mobiliteit op een meer doordachte manier te benaderen en over te stappen van een opportunistische inkoop naar een meer strategische inzet van mobiele oplossingen.

Volgens IDC1 groeit het aantal mobiele werkers in Europa tegen 2012 naar 95 miljoen en staan kleine en middelgrote ondernemingen aan de vooravond van een ware desktopvervangingstrend. In 2007 hebben zij al meer laptops dan desktops aangeschaft, en die trend zal zich in 2008 in versterkte mate doorzetten.

“In tegenstelling tot desktop-PC’s zijn laptops geen echte commodity-producten, omdat de meeste gebruikers op zoek zijn naar een persoonlijke oplossing voor hun persoonlijke behoeften. Een puur prijsgedreven alles-in-één benadering helpt bedrijven niet om het meeste rendement uit hun mobiele computers te halen,” meent Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Toshiba raadt zakelijke beslissers daarom aan een holistische visie op de inkoop van laptops te ontwikkelen. Zo kunnen zij enerzijds significante besparingen gedurende de levenscyclus van laptops realiseren en anderzijds de motivatie en productiviteit van hun werknemers verhogen door tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften. Dit resulteert in een groter concurrerend vermogen.”

Willis adviseert IT-managers en zakelijke beslissers om daarbij een aantal belangrijke aspecten goed in het oog te houden, zoals duurzaamheid, beveiliging, connectiviteit en de eisen en wensen van toekomstige gebruikers.

Grote duurzaamheid, lange levensduur

Vóór alles moeten IT-managers zich richten op de duurzaamheid van laptops. Mobiele werkers nemen hun laptops mee naar vergaderzalen, luchthavens, treinen en cafés of gebruiken ze in hun werkruimte thuis. Afgezien van het vervoer zelf brengen al deze locaties eigen schaderisico’s met zich mee die een laptop het hoofd moet kunnen bieden. “Om de duurzaamheid te garanderen, zouden IT-managers laptops moeten selecteren met een valtestcertificering, een spatvrij toetsenbord en een magnesium behuizing,” vindt IDC-analist Matthew McCormack. Toshiba-laptops voldoen aan deze eisen, zo blijkt uit uitgebreide testen uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten als het Duitse TÜV.

Beveiliging laptop, beveiliging bedrijfsinformatie

Jaarlijks worden er vele duizenden laptops uit auto’s, woningen en bedrijfspanden gestolen of per ongeluk in taxi’s, trams, treinen en vliegtuigen achtergelaten. Daarmee gaat een gigantische hoeveelheid vertrouwelijke informatie verloren. Goede beveiliging is dus cruciaal. “Toshiba neemt beveiliging dan ook zeer serieus,” zegt Willis. “Wij beperken ons niet tot het inbouwen van industriestandaard-oplossingen. Bij ons krijgt de gebruiker een volledig opgetuigd beveiligingssysteem dat bescherming biedt vanaf het moment dat hij zijn laptop aanzet tot het moment dat hij deze uitzet. Ons uitgekiende EasyGuard-beveiligingsconcept staat daar borg voor.”

Optimale connectiviteit, optimale productiviteit

Connectiviteit is van groot belang voor laptops omdat deze op een groot aantal verschillende locaties gebruikt worden: op kantoor, thuis, bij de klant, in de trein en op het vliegveld. Om die reden bieden de laptops van Toshiba een rijk scala aan up-to-date connectiviteitsfuncties: van mobiel breedband voor datacommunicatie onderweg tot Wi-Fi voor toegang tot internet en intranet, zowel op kantoor als op openbare hotspots. Een optimale connectiviteit draagt bovendien bij aan een optimale productiviteit.

Verschillende gebruiksscenario’s, verschillende laptopoplossingen

Mobiliteit stelt bedrijven in staat om te beantwoorden aan de behoeften van regelmatige reizigers, thuiskantoorwerkers en andere typen medewerkers, inclusief degenen die hun laptop enkel meetorsen als ze van hun bureau naar de vergaderzaal lopen en vice versa. “Ieder gebruikspatroon vraagt nu eenmaal om zijn eigen laptopoplossing. Toshiba voorziet in deze vraag door een compleet portfolio zakelijke laptops aan te bieden,” aldus Willis. “De drie nieuwe laptops met bijbehorende dockingstations die we nu presenteren, zijn het bewijs van onze klantgerichte strategie.”


Portégé R600

Portege_A600_front_side_view_right

Portege_R600_side_view_left_above

PorteM750_Prod_Full_Aug08_02

De Portégé R600, de opvolger van de succesvolle R500, behoort tot de nieuwe generatie van ’s werelds lichtste, compleet uitgeruste laptops. De R600 weegt maar 779 gram en is voorzien van een supersnelle, stille en energiezuinige 128 Solid State Disk (SSD). Met zijn minimalistische ontwerp en glanzend-zilvergrijze magnesium behuizing is de R600 dé laptop voor stijlbewuste professionals die een ultramobiele computer willen zonder in te leveren op functionaliteit. De R600 toont aan dat draagbaarheid meer is dan alleen een kwestie van omvang en gewicht, maar dat het erom gaat draagbaarheid te combineren met alle functionaliteit die een gebruiker nodig heeft.

· Portégé A600

Ook de elegante, slanke Portégé A600 is ontwikkeld voor mobiele professionals die een laptop zoeken die geen concessies doet aan functionaliteit en toch extreem draagbaar is. Deze gloednieuwe middenklasser, gebaseerd op het krachtige mobiele concept van bovengenoemde R600, brengt door zijn scherpe prijs veel van de baanbrekende technologische hoogstandjes van zijn grote broer binnen bereik van een nog grotere groep gebruikers. De A600 is, ondanks zijn bescheiden gewicht van 1,46 kilo, bestand tegen zware schokken door zijn innovatieve harde-schijfbescherming met 3D-bewegingssensors en optionele SSD-schijf zonder bewegende delen.

· Portégé M750

De convertible Portégé M750 tablet-PC is geknipt voor mobiele werkers uit verticale segmenten die prijs stellen op een intuïtieve gebruikersinterface en touchscreen-functionaliteit met pen- of vingerbediening. De duurzame M750 leent zich met name voor creatieve beroepsgroepen als architecten en ontwerpers of voor werknemers in het onderwijs en de gezondheidszorg, sectoren waarin zijn voorganger, de M700, bijzonder populair is. Dankzij de ingebouwde mobiele breedband WWAN/3G-module, geïntegreerde Wi-Fi-interface en Bluetooth 2.1/EDR-ondersteuning voldoet de M750 aan de hoogste eisen op het gebied van flexibele draadloze connectiviteit.

· Dockingstations

De Dynadock U10 is een universele oplossing die het gebruik van een laptop op kantoor veraangenaamt. Dit dockingstation is niet alleen compatibel met de laptops van Toshiba, maar ook met die van andere leveranciers. De Express Port Replicator (EPRII), onder andere geschikt voor de Portégé M750 van Toshiba, is bedoeld voor medewerkers in zowel grote als kleine bedrijven die de mogelijkheid willen hebben om flexibeler te werken. De Slim Port Replicator (SPRIII) is een slanke, betaalbare oplossing voor gebruikers die weinig ruimte op hun werkplek hebben en toch hun productiviteit willen opvoeren. Dit dockingstation is speciaal ontworpen voor de Toshiba Portégé R600 en A600.

De Portégé R600 en A600 zijn begin november leverbaar. De Portégé M750 is eind oktober beschikbaar. De Portégé R600 is verkrijgbaar v.a. €1599,-, de Portégé A600 v.a. €1199,- en de Portégé M750 v.a. €1499,- exclusief BTW.

De Dynadock U10 is in november leverbaar. De Express Port Replicator (EPRII) en Slim Port Replicator (SPRIII) zijn in december beschikbaar. Ga naar Toshiba options voor (prijs)informatie over de dockingstations en andere randapparatuur.

1 ‘The Growing Need For PC Mobility Strategy’, IDC Whitepaper, september 2008.


Technorati Tags

Geen opmerkingen: