vrijdag 15 februari 2008

NOD32 beste virusscanner van 2007

De beste virusscanner van 2007!


Een paar jaar geleden heb ik al eens de loftrompet gestoken voor de virusscanner NOD32.
Het gezaghebbende testinstituut AV-Comparatives deed dit onlangs weer door dit product voor het tweede achtereenvolgende jaar uit te roepen tot beste antivirusproduct. De door ESET ontwikkelde virusscanner behaalde in 2007 in verschillende testen drie ‘Advanced Plus’-scores, de hoogst haalbare waardering qua effectiviteit.
Daar kun je onder Comparatives testuitslagen bekijken en in die sectie vind je tevens de jaarrapportage .
Wat is er dan zo speciaal aan NOD32? Op de eerste plaats de uitstekende detectie van al bekende malware op basis van de virusdatabase. Maar er verschijnt steeds meer geavanceerd digitaal ongedierte dat zich nestelt in websites en meelift met messengerverkeer en spamberichten. En dat spul breidt zich razendsnel uit via ketens van besmette computers (botnets).
Een scanner moet dus ook slim vermomd digitaal tuig kunnen herkennen en tevens opgewassen zijn tegen dreigingen die nog niet in de virusdatabase zijn opgenomen.
Nod32 heeft hiervoor een
geavanceerde heuristische component aan boord (
ThreatSense technology) die in de laatste test van november 2007 71% detecteerde.
Alleen Avira haalde met 81 % een hogere score, maar met veel valse meldingen en dat is link, want stel je voor dat je op basis daarvan bijvoorbeeld essentiële Windowsbestanden gaat wissen!
Een ander voordeel van NOD32 is het minimale gebruik van systeembronnen en de hoge scansnelheid.
Een nadeel was de modulaire opbouw van het product met verschillende in te stellen componenten, wat niet erg overzichtelijk en gebruikersvriendelijk was.
Goed nieuws, de nieuwe versie 3 heeft voortaan een overzichtelijke interface en bovendien heeft ESET nu Smart Security op de markt gebracht.
Dit pakket bestaat uit NOD32, een firewall, antispyware en een geïntegreerd spamfilter voor Outlook (Express).
De Nederlandse versies van ESET Smart Security en NOD32 Antivirus 3.0 zijn verkrijgbaar bij SpicyLemon, distributeur van onder andere ESET-producten.
En deze zijn een prima keuze voor prima protectie!
Het enigste nadeel? De prijs!
De adviesprijs van ESET Smart Security Home bedraagt 54,25 Euro, NOD32 Antivirus V3.0 Home kost 39,90 Euro voor een licentie voor een computer en een eenjarig abonnement op updates. Maar ja, dan heb je volgens de experts wel het beste in je digitale huis gehaald.

Meer informatie:

NOD32 Antivirus

Eset Smart Security

Vergelijk verschillende scanners met NOD32

Overzicht van sectoren

uit de praktijk:

ROC Zeeland beveiligt 2500 werkplekken met NOD32 (persbericht)

Sliedrecht, 14 februari 2008 - Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Zeeland heeft besloten zijn computers te beveiligen met de antivirus-software NOD32. In totaal betreft het 2500 werkplekken.

ROC Zeeland bestaat uit 11 locaties in Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee en Tholen. De verschillende locaties zijn qua IT verbonden door middel van een gigabit-netwerk. Het beheer van de IT-infrastructuur wordt centraal aangestuurd vanuit Vlissingen. Vanuit daar werken de systeem- en applicatiebeheerders om de werkplekken voor zowel personeel als studenten te onderhouden.

De keuze voor NOD32 is gebaseerd op de effectieve beveiliging en de lage systeembelasting van de virusscanner. Daarnaast viel de software positief op door de eenvoudige centrale beheermogelijkheden.


Technorati Tags ,

Geen opmerkingen: