dinsdag 12 februari 2008

Symbaloo introduceert RSS-pagina voor nieuws-feeds

Nederlands internetbedrijf gaat concurrentie aan met iGoogle en Netvibes (persbericht)

Symbaloo.com is uitgebreid met een RSS-desktop. De desktop maakt gebruik van dezelfde intuïtieve opmaak als de eerder geïntroduceerde startpagina. Gebruikers kunnen nu eenvoudig meerdere nieuwsbronnen overzichtelijk op een desktop naast elkaar zetten. Het Nederlandse internet-initiatief gaat hiermee de concurrentie aan met iGoogle en Netvibes.

RSS is een technisch hulpmiddel om continu op de hoogte te blijven van veranderingen op websites. Door je te abonneren op sites krijg je via een RSS-feed een seintje als er een wijziging optreedt. Door verschillende feeds samen te voegen en te presenteren in één scherm wordt de overzichtelijkheid aanzienlijk vergroot. Via de ‘drag and drop’- functionaliteit van Symbaloo kunnen eenvoudig blokjes worden toegevoegd, verplaatst of verwijderd. Via deze desktop krijgen gebruikers een eenvoudige en overzichtelijke presentatie van hun favoriete nieuwsbronnen.

“RSS-feeds zorgen voor een continue stroom aan nieuws, maar worden over het algemeen niet gezien als erg overzichtelijk”, zegt Tim Has, oprichter van Symbaloo. “Mensen zijn visueel ingesteld en er is een grote behoefte aan duidelijkheid. Daarop spelen wij in met onze RSS-desktop. Daarnaast selecteren wij alleen sites en bronnen die onze gebruikers goed vinden. Symbaloo is daardoor echt van de gebruiker. Het gebruiksgemak maakt dat we succesvol de strijd kunnen aangaan met Netvibes en iGoogle.”

Beschikbaarheid
De nieuwe RSS desktop is per direct beschikbaar via www.symbaloo.com.

Succes
Sinds de officiële introductie van Symbaloo op 29 oktober 2007, is het aantal gebruikers explosief toegenomen. Dagelijks wordt de Nederlandse site, die inmiddels in vijf landen en dertien talen beschikbaar is, meer dan 80.000 keer geraadpleegd en zijn er ruim een miljoen persoonlijke desktops aangemaakt. Daarnaast zijn de gebruikers van Symbaloo zeer loyaal; 85% van het bezoek is herhaalbezoek. Symbaloo is momenteel actief in Nederland, België, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De komende maanden wordt gewerkt aan nieuwe diensten die het gebruiksgemak verder verhogen. Symbaloo deelt deze ideeën op de website met de community onder het kopje ‘Symbaloo Secrets’.

klik op dit voorbeeld


Technorati Tags     ,

Geen opmerkingen: